Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zubac i Clippersi osigurali doigravanje, odličan nastup Šarića

Šokantno dobri ‘Clippersi’ noćas su osigurali nastup u doigravanju, a ‘usput’ se i popeli sve do petog mjesta Zapadne konferencije i to nakon pobjede u susretu u kojemu je DARIO ŠARIĆ ugostio svog kolegu iz hrvatske reprezentacije IVICU ZUBCA. Sjajni gosti sve su riješili već u prvoj četvrtini u kojoj su domaćim ‘Vukovima’ ubacili čak 42 poena primivši ih u isto vrijeme 23. Do kraja susreta rutinski su održavali prednost i bez većih stresova stigli do nove, ukupno 45. pobjede u sezoni. ‘Clippersi’ su najboljeg pojedinca imali u Danilu Gallinariju (25p-10s), dok je Zubac kao starter ubacio 8 poena uz opet jako dobru realizaciju 4/5, a upisao je i 6 skokova, 2 asistencije i jednu osvojenu loptu. S druge strane, odličnu utakmicu odigrao je Dario Šarić koji je za 27 minuta ubacio 18 poena, uz 5 skokova i šut iz igre 7/10 (trice 2/3, bacanja 2/2): https://www.youtube.com/watch?v=cSHTxdwX-94. Najefikasniji ‘Vuk’ opet je bio Karl-Anthony Towns (24p-13s).

‘Celticsi’ su prema očekivanju slavili u Clevelandu, iako ni ovu utakmicu ne mogu provući pod ‘lagano odrađen posao’. Svaku od četvrtina dobili su sa neznatnom razlikom, prvu sa najvećom od pet poena, pa im je do samog kraja prijetila mogućnost da ‘Cavsi’ nanižu par trica za preokret. Međutim, oni su ih pogodili 9 od 28 ispucanih, pa je iznenađenje izostalo. ANTE ŽIŽIĆ opet nije igrao, iako je bio u sastavu i nema ga na listi ozlijeđenih. Prvi strijelac ovog susreta bio je domaći igrač Collin Sexton sa 24 poena, dok su ‘Kelti’ Jayson Tatum i Marcus Smart ubacili po 21 poen. Kyrie Irving noćas nije nastupio.

Direktna borba za posljednje mjesto koje vodi u doigravanje Istoka viđena je u Miamiju, a u njoj su se našle dvije momčadi sa Floride. Domaći’ ‘Heat’ ugostio je ‘Magic’, a nakon teške bitke i rezultatskog preokreta slavili su igrači iz Orlanda i to sa dvostrukim razlogom, zbog pobjede i ulaska među osam najboljih momčadi Istoka. Nakon ove utakmice Nikola Vučević će još malo učvrstiti svoje mjesto među crnogorskim junacima jer je opet bio glavni kreator uspjeha. Uz 24 poena, uhvatio je 16 lopti i podijelio 5 asistencija, a jedini koji je na utakmici ubacio više poena od njega bio je ‘Heatov’ Dion Waiters (26p). Bila je ovo već šesta uzastopna pobjeda ‘Magica’, a susret će biti upamćen i po umirovljenju dresa ‘Miami Heata’ sa brojem 1 kojeg je nosio veliki igrač CHRIS BOSH. Evo svečane ceremonije umirovljenja koja je izazvala podosta emocija: https://www.youtube.com/watch?v=vaWl79pk3P4.

Na isto mjesto na tablici za koje se bore ‘Heat’ i ‘Magic’, pucaju i ‘Charlotte Hornetsi’ nadajući se nekoj pozitivnoj seriji u završnih osam utakmica. Oni su ugostili ‘Spurse’ kojima je svaka pobjeda bitna kako bi izbjegli ‘Warriorse’ u prvom krugu doigravanja. Podjednaka želja za pobjedom iznjedrila je nakon 48 minuta igre neodlučen rezultat pa je utakmica otišla u produžetak u kojem su se domaćini bolje snašli. Junak večeri ponovno je bio Kemba Walker koji je za jedan skok ostao kratak za ‘triple-double’ (38p-9s-11a), a kod ‘Mamuza’ je najuspješniji bio DeMar DeRozan (30p-8s).

Na domaćem terenu uspješni su bili i ‘Toronto Raptorsi’ (Norman Powell 20p) koji su nadigrali ‘Bullse’ iz Chicaga (Wayne Selden 20p) odmarajući veći dio utakmice svoje najbolje igrače, ‘Milwaukee Bucksi’ koji su uvjerljivo svladali ‘Houston Rocketse’ u susretu u kojemu su najefikasniji igrači obje momčadi ubacili po 23 poena – Eric Bledsoe kod domaćih ‘Bucksa’ (23p-7a) i James Harden kod ‘Rocketsa’ (23p-10s-7a), te ‘Denver Nuggetsi’ (Jamal Murray 33p-5a) koji su demontirali ‘Detroit Pistonse’ (29p-15s-5a) već u prvoj četvrtini (27:9, poluvrijeme 66:39), a onda na kraju jedva izvukli pobjedu (95:92).

U preostala tri susreta čiji rezultati, sa gledišta doigravanja, malo koga više zanimaju, ‘Atlanta Hawksi’ (Trae Young 33p-12a) su u New Orleansu nadigrali tamošnje ‘Pelicanse’ (Julius Randle 24p-9s-5a), ‘Sacramento Kingsi’ (De’Aaron Fox 23p-5s-8a) su u neizvjesnoj utakmici slavili kod ‘Dallasa Mavericksa’ za koje je Luka Dončić ostvario već sedmi ‘triple-double’ u prvoj NBA sezoni (28p-12s-12a), dok su ‘Lakersi’ (Kentavious Caldwell-Pope 29p-5s, 6 trica) u svom ‘Staples Centeru’ bili uspješniji od ‘Washington Wizardsa’ (Bradley Beal 32p-5s).

Latest Posts

NE PROPUSTITE