Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zubac o Lakersima i prvim dojmovima

Preksinoć je u Brooklynu održan ovogodišnji NBA draft, a kao što ste vrlo vjerojatno već saznali, Hrvatska “kolonija” u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu bi od sljedeće godine trebala biti brojnija za tri člana. Dragan Bender postao je najviši hrvatski pick u povijesti te je kao 4. odabran od strane Phoenix Sunsa. Boston Celticsi odabrali su Antu Žižića kao 23., dok je Ivica Zubac ostvario svoje dječačke snove te je na samom početku druge runde drafta, kao 32. u večeri, odabran od Los Angeles Lakersa.

Od trenutka kada je pročitan od strane Marka Tatuma, Zubac nije krio oduševljenje, te vam u cijelosti donosimo njegov intervju sa službene stranice Lakersa, održan netom nakon drafta.

Reakcija na odabir od strane Lakersa?

“Snovi su mi se ostvarili. Ne mogu vjerovati što se događa, otkada sam počeo igrati košarku Lakersi su moj broj 1., dok mi je Kobe Bryant bio omiljeni igrač. Jako sam sretan.”

Planirate li igrati u NBA-u iduću sezonu?

“Da, to je moj cilj i nadam se da će se ostvariti.”

Jeste li iznenađeni što se birani 32. po redu?

“Da, jer su svi prognozirali da ću ići među prvih 20. No, kako se to nije dogodilo, moj agent mi je rekao kako još uvijek imamo Lakerse, ako me nitko prije njih ne odabere. Molio sam se da tako ispadne.”

Jeste li bili sretni što ste upali među Lakerse?

“Bio sam jako sretan. Nije bitno koji sam po redu, bitno je da je izbor jako dobar za mene i da sam došao u veliku momčad s nevjerojatnom poviješću.”

Koje su vaše prednosti?

“Moje prednosti su igra leđima prema košu, niski post, čuvanje obruča te dodavanja.”

Što kažete na usporedbe s Marcom Gasolom?

“Sviđa mi se ta usporedba jer pokušavam kopirati neke njegove poteze i upiti najbolje od njegovog stila igre.”

Koliko ste često mogli pratiti utakmice Lakersa s obzirom na razlike u vremenskim zonama?

“Prije ove sezone sam pratio jako puno utakmica, no kako sam postao profesionalac posljednjih godinu dana sam imao jako malo vremena. No, gledao sam Bryantovu posljednju utakmicu koja je u Hrvatskoj počela u 4 sata ujutro.”

Jeste li, gledajući Bryantovu posljednju utakmicu, zamišljali sebe u dresu Lakersa?

“Ne. Ali, kada sam ugledao generalnog menadžera Lakersa, Mitcha Kupchaka, na našem treningu, ponadao sam se da prati baš mene.”

Prošle jeseni doživjeli ste tešku ozljedu meniska?

“Ne, slomio sam kost u stopalu pa sam zbog toga morao na operaciju, dok sam na početku ove sezone istegnuo ligamente desnog koljena.”

Što vas je potaklo na obožavanje Kobea Bryanta?

“Ljudi su i prije mene voljeli Kobea, stoga sam ga i ja počeo pratiti te mi se svidio njegov ubojiti instinkt i velika žudnja za pobjedom. To je i najbitnija stvar u košarci.”

Posjedujete li kakav dres Lakersa?

“Da, moj prvi dres bio je Bryantov, a osim njega imao sam onaj Pau Gasola te Andrewa Bynuma.”

Kada mislite dođi u Ameriku?

“Želim dođi odmah i nadam se da će se to dogoditi.”

Nadamo se i mi da će se Ivičina želja ostvariti te da će već na jesen obući žuti dres druge najtrofejnije NBA momčadi te joj pomoći da se što prije vrati na vrh, tamo gdje i pripada. Napomenimo ovdje i da su Lakersi posjedovali i drugi izbor večeri, koji su iskoristili za krilnog igrača sa sveučilišta Duke, Brandona Ingrama.

Latest Posts

NE PROPUSTITE