Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zubac odličan, Clippersi učvrstili mjesto u doigravanju

‘Clippersi’ su pobjedom nad ‘Oklahomom’ učvrstili svoje mjesto u doigravanju, a protiv moćnog protivnika koji se, istina, jučer znatno potrošio u Portlandu, odličan nastup ubilježio je IVICA ZUBAC. Već prema običaju, susret je započeo u prvoj petorci, a završio ga sa 14 poena uz odličnu realizaciju 6/8. Mogao je postići i poneki poen više da nije bio nesiguran sa linije slobodnih bacanja (2/6), što inače kod njega nije baš čest slučaj. Međutim, Ivica je momčadi dodatno pomogao i sa 7 skokova, 2 blokade te po jednom osvojenom loptom i asistencijom. Sjajan je bio ‘šesti čovjek’ ‘Clippersa’ Lou Williams koji je utrpao 40 poena, uz 7 skokova i 5 asistencija, dok su susret dodatno obogatile i odlične predstave Danila Gallinarija (34p-6s) i Russella Westbrooka (32p-8s-7a).

U sastav ‘Cavaliersa’ vratio se ANTE ŽIŽIĆ, ali utakmicu protiv ‘Heata’, koja se odigrala u Miamiju, nije započeo u petorci što je u posljednje vrijeme bio redoviti slučaj. Ušavši s klupe, za 15 minuta igre postigao je 6 poena (2/3 iz igre, sl. bacanja 2/4), a isto toliko lopti uhvatio je pod svojim košem. Domaći sastav bio je uvjerljiv, a najraspoloženiji pojedinac utakmice bio je Žižićev suigrač Collin Sexton (27p-6a), dok je pobjednički sastav predvodio Josh Richardson (20p-5a). Bila je ovo čak 16. pobjeda zaredom ‘Heata’ protiv ‘Cavsa’, kada se radi o susretima odigranim u Miamiju, što je njihov rekord protiv bilo kojeg protivnika, a novi trijumf su čak osmorica domaćih igrača obilježila sa dvoznamenkastim brojem poena.

‘Warriorsi’ su u okršaju dviju prvoplasiranih momčadi Zapada bili uvjerljivi protiv ‘Nuggetsa’. S jedne strane prilično su limitirali Nikolu Jokića (16p-6s) i Jamala Murryja (11p), dok su s druge imali izuzetno raspoloženog Klaya Thompsona koji je u 39 ubačenih poena ugradio čak 9 od 11 ispucanih trica.

‘Charlotte Hornetsi’ su ponajviše zahvaljujući 32-godišnjem Marvinu Williamsu (30p, trice 7/10) na svom terenu ostvarili najminimalniju moguću pobjedu nad ‘Washington Wizardsima’ (Bobby Portis 23p-9s), dok je ‘Magic’ u Orlandu (Terrence Ross 22p, trice 6/11; Nikola Vučević 20p-13s-6a) bio bolji od ‘Dallas Mavericksa’ koje je ponovno po učinku predvodio Luka Dončić (24p-8s-5a).

‘Detroit Pistonsi’ (Blake Griffin 27p, Andre Drummond 20p-24s) su četvrtu uzastopnu pobjedu ostvarili protiv ‘Bullsa’ u Chicagu (Zach LaVine 24p-6s, Otto Porter Jr. 23p-8a), a ‘Rakete’ iz Houstona (James Harden 31p-10s-7a) poletjele su sve do svoje sedme pobjede u nizu, ovaj put ostvarene protiv ‘Philadelphia Sixersa’ (Tobias Harris 22p-9s, Ben Simmons 15p-9s-10a).

‘Memphis Griizliesi’ (Mike Conley 28p-11a, Jonas Valanciunas 27p-7s) sve češće pobjeđuju momčadi koje su bile favoriti pred ogled s njima, a najnovija žrtva ‘Grizlija’ bili su igrači ‘Utah Jazza’ za koje je Donovan Mitchell ubacio 38 poena.

‘Toronto Raptorsi’ su bez većih problema stigli do pobjede u New Orleansu. Za domaće ‘Pelikane’ (Frank Jackson 20p) nisu nastupili Anthony Davis i Jrue Holiday, što je Kanađanima uvelike olakšalo posao, a uz to su imali raspoložene Kawhija Leonarda (31p, šut 14/20) i Kyleja Lowryja koji je ostvario ‘triple-double’ učinak od 13 poena, 11 skokova i 12 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE