Zubac otkazao reprezentaciji

Centar Los Angeles Lakersa Ivica Zubac je jedan od igrača na koje je izbornik Aleksandar Petrović ozbiljno računao od početka. Ipak, kako se prije mjesec dana i očekivalo, Zublocka njegovi Lakersi, na čelu s Magicom Johnsonom i Robom Pelinkom nisu pustili na Eurobasket.

Ovo ljeto se ne mogu odazvati izborniku jer mi je rečeno da moram puno raditi na svom tijelu. Razgovarao sam s predsjednikom i generalnim menadžerom, rekli su da proslijedim broj izborniku ako mu nešto nije jasno, što sam i učinio.“ rekao je Zubac i dodao: „Ne mogu ići protiv onoga što mi Lakersi kažu, nisam u situaciji da mogu postavljati uvjete. Žao mi je što neću biti u reprezentaciji jer nama Hercegovcima to znači jako puno. U mlađim sam se kategorijama uvijek odazivao, nije mi bio problem ni kad sam sjedio na klupi, ni kad smo na Europskom prvenstvu U-18 bili u maksimalno okrnjenom sastavu.“

Dobra je vijest je međutim da će ovo ljeto provesti u radu s Kareemom Abdul–Jabbarom, kao i obećanje Lakersa da mu nakon ove sezone neće više raditi probleme s reprezentacijom.

Big Z je u svojoj rookie sezoni do ozljede gležnja imao 7,5 poena, 4,2 skoka za 16 minuta provedenih na parketu.