Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zubac poražen protiv Jokića, Knicksi šokirali Spurse

Od tri utakmice odigrane u nedjelju navečer, dvije su završile sa velikim iznenađenjima. ‘Orlando’ je slavio u Torontu, dok su ‘Knicksi’ kod kuće stigli do svoje tek 12. pobjede u 60 odigranih utakmica svladavši goste iz San Antonija. Jedini susret bez iznenađenja odigran je u Denveru gdje su ‘Nuggetsi’ deklasirali ‘Clipperse’.

Dio prve petorke ‘Clippersa’ i ovaj put je bio IVICA ZUBAC, a ukupno je igrao 19 minuta. Postigao je 8 poena uz skromnu realizaciju (4/11), ali je bio prvi skakač momčadi sa 7 uhvaćenih lopti. Lou Wiliiams je bio njegov najefikasniji suigrač (24p), dok su domaći sastav predvodili Nikola Jokić (22p-16s) i Paul Millsap (21p-16s). ‘Clippersi’ nisu iskoristili 12 promašenih bacanja i čak 22 izgubljene lopte ‘Nuggetsa’, a uzrok visokog poraza ponajviše mogu tražiti u očajnom šutu za tri poena (3/21). Momčad iz Denvera ovom se pobjedom sasvim primakla vodećim ‘Warriorsima’.

MARIO HEZONJA nije ulazio u igru u neočekivanoj pobjedi njegove momčadi nad ‘Spursima’. Bilo je to prvo slavlje ‘Knicksa’ u ‘Madisonu’ nakon 18 uzastopnih poraza. Sjajnu utakmicu odigrao je Damyean Dotson pogodivši čak 8 trica iz 13 pokušaja, a ukupno je ubacio 27 poena. Kevin Knox, Dennis Smith Jr. i Emmanuel Mudiay postigli su po 19 poena kojima je prvi navedeni pridodao 10 skokova, a drugi 13 asistencija, a sa ‘double-double’ učinkom mogao se na kraju susreta pohvaliti i Mitchell Robinson (15p-14s). ‘Spursi’, koji nisu uspjeli dobiti niti jednu četvrtinu, najučinkovitijeg pojedinca imali su u DeMaru DeRozanu (32p-9s-4a).

Bivši igrač ‘Raptorsa’ Terrence Ross (28p-9s), te njegov suigrač Nikola Vučević (23p-12s) napravili su dovoljno štete Kanađanima da bi momčad sa Floride iz Toronta mogla odletjeti kući pjevajući. Posao im je, doduše, bio olakšan jer za domaće nije nastupio Kawhi Leonard koji se odmarao za sljedeći nastup u kojemu njegova momčad igra protiv ‘Celticsa’. U prvom porazu Kanađana u ovom mjesecu njihov najbolji pojedinac bio je Kyle Lowry (19p-10a).

Latest Posts

NE PROPUSTITE