Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zubac slavio protiv Bogdanovića, rijetko viđen preokret Netsa

U dvije vezane večeri, sva šestorica Hrvata našla su se u startnim petorkama svojih NBA momčadi, pa možemo samo još jednom konstatirati kako je prava šteta što Hrvatske neće biti na Svjetskom prvenstvu. Nakon kvarteta naših reprezentativca sinoć, noćas su se na podbacivanju lopte u ‘Staples Centeru’ našla još dvojica. IVICA ZUBAC je na kraju slavio, a BOJAN BOGDANOVIĆ podijelio titulu najboljeg strijelca ‘Pacersa’ sa Tyrekeom Evansom. ‘Babo’ je do 19 poena stigao polovično uspješnim šutom iz igre (6/12, bacanja 5/7), čemu je pridodao 5 skokova i dvije asistencije. S druge strane, Zubac je susret završio sa 9 skokova i 12 poena. Realizacija iz igre bila mu je 4/6, a bacanja je izvodio bez promašaja (4/4). Prvi strijelac susreta bio je Talijan Danilo Gallinari (24p), a skakač Litavac Domantas Sabonis sa 16 uhvaćenih lopti.

‘Warriorsi’ se nisu puno mučili na gostovanju kod ‘Minnesote’, pa su ponovno usamljeni na vrhu tablice Zapadne konferencije sa pobjedom, ali i utakmicom više od ‘Denver Nuggetsa’. DARIO ŠARIĆ je ubacio 13 poena, uz 6 skokova i 2 asistencije, ali ni ovaj put nije bio precizne ruke. Naime, iz igre je pogodio samo tri puta iz deset pokušaja, dok sa bacanjima nije imao problema (7/8). Karl-Anthony Towns kod ‘Vukova’ (26p-21s) i Steph Curry kod ‘Ratnika’ (36p, trice 8/14) bili su najprecizniji igrači svojih momčadi.

Slavljem na gostovanju kod ‘Charlotte Hornetsa’, momčad ‘Philadelphije’ je u utrci za treće mjesto Istoka pobjegla ‘Pacersima’ na dvije pobjede viška. Četvorica ‘Sixersa’ su ubacila preko 20 poena, najviše Australac Ben Simmons (28-8s-5a) i JJ Redick (27p-10s-8a), dok je kod ‘Hornetsa’ to uspjelo dvojici – Jeremyju Lambu (26p-11s) i Kembi Walkeru (21p).

James Harden (31p-8s-10a) i Švicarac Clint Capela (26p-11s) predvodili su sastav iz Houstona do lagane pobjede u Atlanti. Ni ‘Jastrebovi’ (Trae Young 21p-12a) nisu mogli zaustaviti nalet ‘Raketa’ čiji su igrači od zadnjih 13 utakmica dobili 12, a na posljednjih 13 gostovanja, ‘Brada’ i društvo slavili su 10 puta.

Rasuti ‘Lakersi’ bili su lak zalogaj za najuspješniju momčad lige. U utakmici odigranoj u Milwaukeeju, ‘Bucksi’ su do dvocifrene prednosti došli već u prvoj četvrtini, kasnije je i znatno povećali iako su gosti imali sjajno raspoloženog Kentaviousa Caldwell-Popea koji je u 35 poena ugradio čak 8 pogođenih trica iz 14 pokušaja. Najbolji igrači kod obje momčadi, LeBron James i Giannis Antetokounmpo, nisu uopće nastupili, a najefikasniji igrač domaćih bio je Khris Middleton (30p-10s-5a).

Dramatičnu utakmicu odigrali su ‘Kingsi’ i ‘Netsi’ u Sacramentu. Gosti su slavili nakon što su u posljednju četvrtinu ušli sa teško dostižnih ‘minus 25’, a zahvaljujući sjajnoj predstavi D’Angela Russella koji je ubacio rekord karijere od 44 poena i podijelio 12 asistencija. Kod domaćih ‘Kraljeva’ najraspoloženiji su bili Marvin Bagley III (28p-7s) i De’Aaron Fox (27p-9a). Bio je ovo tek četvrti put, od sezone 1954/55, da je neka momčad pobijedila nakon zaostatka od 25 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE