Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zubac:”Bio sam na korak od povratka u Europu”

Prije nekoliko dana Ivica Zubac potpisao je četverogodišnji ugovor s LA Clippersima vrijedan 28 milijuna dolara. Jučer je pratio naše momke na NBA Ljetnoj ligi, u utakmici protiv Netsa. Bila je to prilika da novinar Sportskih novosti Tvrtko Puljić porazgovara s Ivicom o svemu što se događalo proteklih dana.

Kako to izgleda iz njegove perspektive, objasnio je u razgovoru. Ivica Zubac, dojam je to bio, djelovao je kao posve sretna osoba.

– Super je osjećaj. Znao sam praktički sve već tjedan dana, samo se čekalo na Clipperse, jer su imali prava na mene, a trebali su potpisati Kawhija Leonarda, pa su mene nakon njega objavili. Kad su to završili, osjećaj je bio, ma super, nevjerojatan.

Kad imate 22 godine i potpišete ugovor na 28 milijuna dolara, koliko je to dokaz, neka za satisfakcija za sav uloženi napor do tada?

– Velika je to stvar. Lani sam na početku sezone razmišljao o svemu, čak i o povratku u Europu. Bio sam Lakersima, nisam ništa igrao, znao sam da zaslužujem biti dio NBA lige, ali nisam dobivao šansu i nisam mogao protiv toga. Razmišljao sam da se vratim u Europu, da se dokažem u sezoni, dvije, budem jedan od najboljih igrača, pa da se vratim nazad. Međutim, bio sam spreman čitavo vrijeme, dobio sam šansu, iskoristio je, i sada iz ove perspektive, s potpisanim ugovorom na četiri godine ne mogu vjerovati kako sam prije samo sedam, osam mjeseci razmišljao o tome da idem nazad u Europi.

U kom trenutku je Ivica Zubac saznao da će ponuda otići na 28 milijuna i kako je reagirao?

– Pa saznao sam nakon nekoliko dana pregovora. Naravno, nisu Clippersi odmah ponudili 28 milijuna za četiri godine, trebali smo doći do te svote, jer ne bi bili dobri pregovarači, dobar klub da krenu odmah s najvećom ponudom. Nakon dva, tri dana pregovora, možda je bilo i četiri dana, uhvatila me nervoza, vidio sam kako svi nešto potpisuju i onda mi je, kad sam to saznao, pao kamen sa srca.

Latest Posts

NE PROPUSTITE