Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zvijezda Kansasa Joel Embiid se prijavljuje na draft

Joel Embiid, centar sveučilišta Kansas, odlučio se prijaviti na ovogodišnji draft koji će se održati u lipnju, tvrdi Yahoo! Sports.

Dvadesetogodišnji Embiid je brzo napredovao i razvio se u jednog od najvećih talenata sveučilišne košarke, čak do te mjere da ga se spominje kao potencijalnog prvog izbora drafta, mjesto koje je prije početka sezone bilo rezervirano za Andrewa Wigginsa, ili eventualno Jabarija Parkera.

Službena potvrda njegove prijave se očekuje uskoro. Embiid je odlučio u odabiru agenta, no nikakva konačna odluka nije donesena.

Embiidova sezona je ranije završila zbog ozljede leđa, zbog čega nije odigrao zadnje dvije utakmice regularnog dijela sezone, turnir Big 12 te dvije utakmice Kansasa u završnom NCAA turniru. Embiidovi povremeni problemi s leđima će biti jedna od stvari koje će NBA momčadi sigurno pomno proučiti. Očekuje se njegov potpuni oporavak, no bez temeljitog pregleda još nije jasno koliko njegova leđa mogu trajati u NBA ligi.

Embiid se do sada pokazao kao dominantan igrač u obrani i napadu, pokazujući NBA momčadima da se može razviti u potencijalnog franšiznog igrača. Neki ga čak uspoređuju i s Hakeemom Olajuwanom, iako je jasno da očekuje dug put da postane takva vrsta igrača. Embiid je državljanin Kameruna, a sa 16 godina se upisao u floridsku srednju školu.

Ove je sezone u 23 odigrane minute po utakmici prosječno ubacivao 11,2 poena uz 8,1 skokova i 2,6 blokade.

Latest Posts

NE PROPUSTITE