Tuesday, May 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Je li Lillard opet pokraden? Dončić nije zaslužio mjesto u petorci ispred Damea

Jedna od većih krađa dogodila se jučer prilikom izbora startnih petorki za All-Star utakmicu sezone 2020./2021. Iako je samog Luku Dončića smatramo igračinom, u budućnosti vjerojatno i najboljeg igrača kako se to kaže “s ovih prostora”, Damian Lillard je ipak zaslužio mjesto u petorci ispred njega. Evo i zašto…

Damian Lillard je odvukao Portland TrailBlazerse do trenutno četvrtog mjesta na teškom i konkurentnom zapadu, a da pritom nema pomoć od C.J. McColluma i Jusufa Nurkića koji su ozlijeđeni dulje vrijeme. Dame se mora pouzdati u obranu Roberta Covingtona, iskustvo Carmela Anthonyja i pokoji bljesak talentiranih, ali nedokazanih mladića s klupe.

Lillard je odvukao svoju momčad do pobjede u zadnjih osam od deset utakmica. No, za izbor u petorku su zaslužni glasovi navijača, kojih je ipak bilo više za slovenskog majstora.

Današnji broj posjeda, šuteva i izmijenjenih pravila dopušta igračima pumpanje brojke kakve prije nisu bile slučaj. Svjedočili smo stoga brutalnim predstavama odličnog Dončića koji bi znao često ići preko 40, ali njegova momčad je gubila skoro svaku takvu utakmicu! Na drugoj strani Lillard u takvim okolnostima vuče Portland do pobjeda te dokazuje da su Blazersi potencijalni Dark Horse u doigravanju (pod pretpostavkom da su svi igrači zdravi i u optimalnoj formi).

Dončić, unatoč sjajnim igrama, ne može pobijediti ni s Porzingisom, a Lillard može sam te je definitivno zaslužio mjesto startera, ali i da ga se spominje u kontekstu MVP kandidata!

Nakon impresivnog izdanja u lanjskom balonu, kladionice su favorizirale Dončića za MVP kandidata te se smatralo da će Mavsi postati “contender” za naslov prvaka.

Međutim, to se nije dogodilo, a ni pogled na tablicu nije bajan jer je Dallas tek deseta momčad zapada s omjerom 13-15. Usporedbe radi, Dončić je u prošlom međusobnom okršaju Lillardu ubacio 44, dok je Dame postigao 34 te je odveo svoju momčad do pobjede, po svom dobrom “clutch” običaju.

Luka zaslužuje biti All-Star drugu godinu zaredom, ali mjesto u petorci je ipak trebalo biti rezervirano za Lillarda.

Latest Posts

NE PROPUSTITE