Thursday, September 28, 2023

ZADNJE OBJAVE

McGee i njegova majka postali prvi “sin-i-majka” duo sa zlatnom olimpijskom medaljom

U posljednjih pet godina, JavaLe McGee je tri puta osvojio naslov NBA prvaka, apsolutno razriješivši sebe duhova nezrele prošlosti, ali i otarasivši se nerijetko pretjeranog Shaqtin’ a Fool maltretiranja koje mu je priuštila ekipica Shaquillea O’Neala. Graničilo je s neukusom, mora se reći. Ipak, JaVale ovo ljeto neće pamtiti po prstenu, nego nečemu još slađem…

Naime, on i njegova majka Pamela postali su prvi ‘sin-i-majka’ duo sa zlatnom olimpijskom medaljom u povijesti Igara te na taj način dodatno utvrdili bogato sportsko obiteljsko nasljeđe, budući da je Pamela već slovila za jedinu WNBA igračicu ikad s djecom koja su zaigrala kako u NBA (JaVale), tako i WNBA ligi (polusestra Imani).

Jebeno!

McGeejev biološki otac se zove George Montgomery, a on je također dio NBA zajednice obzirom da je odabran 39. izborom u drugoj rundi drafta 1985. od strane Portland TrailBlazersa. Međutim, traga ostavio nije ni u Blazersima, niti u djetinstvu JaValea. Toliko je bio jasan oko svojeg nesudjelovanja George, da je Pamela 1987. godine sjedila teška srca i neželjene trudnoće na crkvenoj klupici, promišljajući zakazani pobačaj koji je na rasporedu trebao biti za samo dva dana. Nešto ju je trznulo… i otkazala je postupak, odlučivši izgurati sama.

Svaka joj čast.

Molimo da ne shvatite ovu anegdotu kao ikakav komentar na temu pobačaja ili pak vjere, jer to nije naša domena. Barem ne u sklopu ovog teksta. Ako išta, ovo je tek jedna u nizu kritika muškarcima koji to nisu.

JaVale je izrastao u sretnog, uspješnog čovjeka – tati unatoč: “On je moje najveće postignuće i moj najveći blagoslov”, kazat će majka Olimpijka, što košarkaška, što mitološka. Snažna osoba, rak dojke je otresla poput ulaska na koš neke nabrijane Filipinke, Bog da prosti. Tip žene koja obožava podsjetiti JaValea kako mu je baka čistila toalete za 1 dolar i 25 centi po satu kada je ona bila djevojčica.

“Nemoj misliti da si sam stigao ovdje. Mnoge žrtve su ti prethodile.”

Budila se u šest ujutro da bi s njime trenirala svakog jutra prije škole u Americi, a ranije, kada je igrala u Europi – školovala ga je kod kuće. Dali su sve od sebe: “Rekla sam mu, sine, ukoliko se želiš ovime baviti, onda je ovo trud koji moraš uložiti.” Danas JaValeu majka vodi financije, zato što u nju ima puno povjerenje. “Ljudi to nazivaju ludim, i neka im. Ja sam samohrani roditelj sa sinom od 213 centimetara koji može zakucati na dva obruča s dvije lopte… To ja zovem ludim!”

JaVale McGee ima svoju petogodišnju kćerkicu Genevieve, iza njega je album sa 16 pjesama, a producirao je i pjesmu ‘Available’ Justina Biebera – ni manje ni više već pod pseudonimom… Pierre. Veliki je investitor u vegansku prehranu koje se i sam drži, s udjelima u masu restorana i prozvoda te sorte – Tocaya Organica, Beyond Meat te Outstanding Foods gdje su i prsti izvjesnog Snoop Dogga, između ostalih. Zajebava se i s blockchainom, financijski je partner Dapper Labsa – tvrtke koja potpisuje NBA Top Shot maniju. U slobodno vrijeme gradi bunare pitke vode po Africi, u okviru rada svoje udruge JUGLIFE.

Javale život punim plućima i odnedavno je član Phoenix Sunsa.

Sve to, noseći onaj štakorski repić na glavi, u nekoliko besramnih sezona!

Pa ti napuštaj svog malog, George…

Latest Posts

NE PROPUSTITE