Houston Rocketsi u potrazi za još jednom zvijezdom

Nakon jako razočaravajuće sezone 2015-2016, izgleda kako se GM-u Houstona Darylu Moreyju opasno trese stolica.

Ono što je sigurno točno, jeste da mu se dosta smanjuje uloga unutar same organizacije.

Moreyjev čovjek, Gianluca Pascucci je ovo ljeto dobio otkaz, a na inzistiranje Leslieja Alexandera, vlasnika Rocketsa, dovedeni su Ryan Anderson i Eric Gordon za ukupno $33 milijuna godišnje.

Morey se branio ovo ljeto izjavama kako je u Houstonu uvijek „neudobno“, te kako se ne osjeća ništa manje ili više pritisnut što se tiče posla.

Još jedna stvar koju zamjeraju Moreyju jeste što nije našao pravu superstar pomoć Jamesu Hardenu. Toga je naravno svjestan i sam Morey, pa je izjavio:

Timovi koji sve osvoje obično imaju dva top-10 igrača. Mi imamo jednog, ali radit ćemo na tome da nađemo i drugoga.“

Naravno, tijekom svog mandata, Morey je Bradi doveo i Dwighta Howarda, ali to nikada nije uspjelo proraditi.

Sada je dosta drugačija situacija, i Houston ima stvarno puno trade dijelova na svom rosteru. Morey se nada da će svi igrači proraditi pod Mikeom D’Antonijem, pa će im trade vrijednost skočiti kako vrijeme bude išlo.

Pitanje je što će se desiti do kraja sezone, a evo što je još Morey imao da doda:

Ako mi budemo onoliko dobri koliko mislimo da jesmo – a to je da smo tim koji ima prednost domaćeg parketa u prvoj rundi playoffa – mislim da nema problema da to uspijemo.“

Houston je počeo sezonu s pet pobjeda iz osam utakmica, a Harden se isprofilirao kao glavni kandidat za MVP-a s 30,6 poena, 13 asistencija i 7,8 skokova po utakmici.