Wednesday, November 29, 2023

ZADNJE OBJAVE

Najboljih pet 1-na-1 igrača u NBA povijesti

Nema liste najboljih pet NBA strijelaca i 1-na-1 igrača u povijesti bez Allena Iversona. The Answer je bio nedvojbeno jedan od najdominantnijih strijelaca koje su NBA parketi ikad vidjeli jer je gotovo uvijek imao najviše želje od svih igrača na terenu. Bio je izuzetno brz te je odličnim driblingom vrlo lako izbacio protivničkog igrača iz igre te je zasigurno jedan od najboljih šutera iz driblinga u povijesti košarke. Realno, da je Iverson bio nekoliko centimetara viši, možda bi bio najveći igrač svih vremena. Vodio je Philadelphia 76erse do NBA finala te je “ukrao” pobjedu u prvoj utakmici finala protiv Shaqa, Kobea i njihovih Lakersa. Samo to je dovoljno da opravda njegovu veličinu.

James Harden je trenutno možda i najbolji napadač u NBA ligi, praktički je nezaustavljiv u igri jedan na jedan, jer je prebrz za bilo kojeg obrambenog igrača. Harden je svladao sposobnost izvlačenja prekršaja i stvaranja prostora za svoj šut za tri poena. U modernoj NBA ligi s vrlo malo obrambene agresivnosti, Harden danu priliku u potpunosti iskorištava.

Harden dobiva puno kritika zbog svog stila igre, ali na kraju će vjerojatno biti jedan od pet najboljih strijelaca koje smo ikad vidjeli. Previše je ubojit u napadu, a to radi već gotovo cijelo desetljeće. Vrijeme je da se ga više poštuje kao igrača.

Kevin Durant je među prva tri na listi, on je sjajan strijelac, također ga je jako teško braniti i gotovo redovito isporuči svoju “porciju” poena. Durant skoro pa nema slabosti, učinkovito koristi kombinaciju svoje visine i odličnog šuta kako bi dominirao nad obrambenim igračima. KD-a se vrlo teško može zaustaviti u igri jedan na jedan, bez obzira tko ga čuva. Može skoro svaki put jednostavno šutnuti preko protivničkog igrača, budući da si lako iskreira prostor za lagani šut. Ako protivnički trener postavi višeg igrača na njega, svojom brzinom i okretnošću će ga lako probiti i poentirati. Durantula je previše vješt i nadaren da bi ga itko lako i učinkovito mogao braniti.

Kobe Bean Bryant drugi je na našoj listi najubojitijih 1-na-1 igrača u povijesti NBA lige. Kobe je gotovo svaki potez doveo do savršenstva, a težak rad i vanserijski treninzi su mu omogućili da napravi konkretan i dobar kontra potez u slučaju da je branič znao što će on učiniti. Bryantove finte šuta i nevjerojatna vještina pronalaska odličnog rješenja u pravom trenutku, činile su njegove poteze znakovitim te ugodnim za gledati.

Čak i ako branič nije pao na Kobeove finte, Black Mamba je bio dovoljno vješt da zabije šut iz vrlo teških pozicija. Kobe je bio jedan od najstrašnijih NBA strijelaca, koji je u najboljim godinama bio i sportaš svjetske klase, što znači da je mogao napadati obruč u bilo kojem trenutku. Kobe je na ovoj listi ipak drugi, iza najboljeg košarkaša svih vremena.

Michael Jordan je najbolji 1-na-1 igrač svih vremena. Možda nije bio toliko kreativan u izvođenju teških šuteva kao što je bio Kobe, ali bio je nevjerojatno metodičan u postizanju poena. Jordan nikada nije morao žuriti, odlično je čitao poteze protivničkih igrača te je savršeno odlučivao na koji će način postići koš u svakom posjedu lopte. MJ je doslovno bio fenomen jer ga se nije moglo zaustaviti, bilo da je išao ulijevo ili udesno, a kao tajno oružje je imao neobranjiv fadeaway šut.

Postoji razlog zašto Michael Jordan ima 10 naslova za najboljeg NBA strijelca i zašto ga smatraju najvećim igračem koji je ikad igrao košarku. Bio je nevjerojatno učinkovit u postizanju poena te je to činio bolje od svih ostalih, osobito u igri 1-na-1.

Latest Posts

NE PROPUSTITE