Friday, May 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cavsi spremni za rebuilding: Pretrpavanje centrima i nedostatak vizije

Dvojac s naslovnice ovog članka zadnji je donosio pobjede Cleveland Cavaliersa. Nakon Kyrieja Irvinga uskoro odlazi i LeBron James pa su s njime otišle i pobjede.

Sasvim solidna playoff ekipa pretvorila se u jednu od slabijih momčadi istoka. Pokušalo se zatim putem drafta doći do novog superstara, ali izgleda da su potezi bili pogrešni jer se niti jedan, u novije vrijeme draftirani, igrač nije pokazao kao “Taj”.

U novo desetljeće – new rebuilding Cavs

Cavsi u novu covid-2020/2021. sezonu ponovno ulaze s ambicijama koje bi se alkarskim rječnikom mogle okarakterizirati kao “u ništa”. Niti su najgori, niti bi se moglo reći da imaju playoff šanse. Ako ih bude, osmo mjesto će vjerojatno biti garantirano jer istok bi trebao brojati barem šest, sedam kvalitetnih rostera, dok je ostatak družine poprilično upitne kvalitete.

J.B. Bickerstaff ulazi kao trener u svojoj prvoj sezoni u Clevelandu. Na salary capu nema previše prostora pa se očekuju mid-exceptioni ili trade kako bi se stvorilo potencijalno dodatnog mjesta.

S petim pickom na draftu Cavsi bi navodno mogli “biti trade mamac”, no to su za sada glasine. A druga verzija glasina spominjala je pomalo čudnu strategiju dovođenja visokih igrača (James Wiseman). Poprilično čudan potez s obzirom da su u ekipi Andre Drummond, a moguće je da će se ponovno potpisati Tristan Thompson. Odlaskom pretplaćenog LeBronovog “frenda” bi se moglo stvoriti malo prostora, ali ipak nedovoljno za instant konkurentnost.

LeBron i Anthony Davis – tandem koji je mogao biti najveći ikada

Potencijalnog mjesta za “upgrade” rostera baš i nema previše. Jedino u slučaju nekog “trade” ludila i blockbuster razmjene, ali to je malo vjerojatno.

Latest Posts

NE PROPUSTITE