Wednesday, July 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Free agents

Aktivni dio sezone je gotov, ekipe su na odmoru, GM-ovi se pripremaju za draft te idu u lov na slobodne igrače. Nekoliko igrača se već odlučilo odbiti player opcije u svojim ugovorima te se iskušati na tržištu.

Prvi među njima je Dwight Howard. Centar Rocketsa nije baš imao divnu epizodu u klubu iz Houstona te će ovo ljeto pokušati pronaći svoje mjesto pod suncem. U Houston je došao 2013. iz Lakersa također kao slobodan igrač. U svome ugovoru je imao player opciju vrijednu 23,2 milijuna dolara koju je glatko odbio s obzirom na njegovu situaciju u Rocketsima. Ove sezone je u prosijeku upisivao 13,7 poena, 11,8 skokova te 1,6 blokova po utakmici.

I Derrick Williams je također odbio player opciju u ugovoru s Knicksima. On je u idućoj sezoni u dresu Knicksa trebao zaraditi 4,6 milijuna dolara ali se ipak odlučio na izlazak na tržište. On je ove sezone upisivao prosječno 9,3 poena te 3,7 skokova po utakmici. Igra na poziciji niskog krila pa bi mogao biti poželjna backup opcija nekog jačeg kluba.

Još jedan član Knicksa je odbio player opciju. On je Aaron Afflalo. Igrač koji je u Knickse došao iz Portlanda je trebao u idućoj sezoni u džep staviti 8 milijuna „zelembaća“ ali on će radije postati slobodan igrač drugo ljeto za redom. U dresu Knicksa je ove sezone upisivao 12,8 poena 2 asistencije i 3,7 skokova po utakmici.

A da sve ne ostane na samo jednom Williamsu pobrinuo se Deron Williams. On je također odbio nastavak suradnje iako je do prije koji tjedan govorio kako uživa u Dallasu. S obzirom na porast salary capa bilo bi čudno da itko prihvati svoju player opciju. Deron se vraća nakon ozlijede ali nije sigurno hoće li se 100% spreman priključiti trening kampu.

I jedna istinska legenda se lomi ovo ljeto oko nastavka suradnje. To je Manu Ginobili. Argentinac je odbio player opciju vrijednu 2,94 milijuna dolara. 39 godina mu je, te bi ovo moglo značiti i mogući završetak karijere, na to bi mogli utjecati i potezi njegovog suigrača Tima Duncana koji se također dvoumi između mirovine i još jedne sezone u najboljoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Još jedan „magistar“ je rekao ne player opciji. To je David West. On je prošle godine  napustio Indianu, a njegov džep je napustilo 12 milijuna dolara, kako bi mogao loviti naslov prvaka sa Spursima. Nažalost po njega i Spurse oprostili su se u polufinalu konferencije. Njegovih 7,1 poen te 4 skoka su mu garancija da će ga netko uzeti kao solidnu role opciju i mentora mlađim igračima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE