Wednesday, February 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jedinih pet tinejdžera u NBA povijesti koji su imali 20 ili više poena po utakmici

Iz godine u godinu gledamo kako vrlo talentirani mladići odlaze u NBA ligu. Neki od njih izgledaju spremni čak i godinama prije odabira na draftu.

Nitko ne očekuje da će rookie odmah imati ogroman utjecaj u momčadi, čak ni prvi sveukupni izbori. Očigledno ih svi žele vidjeti kako igraju, razvijaju se, rastu putem svojih grešaka i postaju opušteniji u igri kako sezona teče. Ipak, neki od njih predvode ligu odmah po dolasku u istu.

No, čak i među tinejdžerima koji su spremni za NBA, samo njih pet je tijekom tinejdžerske dobi uspjelo prosječno postizati barem 20 poena po utakmici.

Kevin Durant – 20,3 PPG

Kevin Durant bio je drugi pick izabran od strane legendarnih Seattle Supersonicsa. Već u rookie sezoni se svake večeri pobrinuo da Sonicsi prirede show te da se navijači na pravi način oproste od njih. Uzeo je tim na svoja ramena unatoč tome što je imao tek 19 godina

luka-doncic-bogdanovic-dallas
Luka Dončić

Luka Dončić – 20,9 PPG

Luka Dončić došao je u ligu kao jedan od najiskusnijih rookeja ikad, a sve zbog svog velikog iskustva igranja seniorske košarke u Europi. Već je bio najmlađi MVP eurolige u povijesti, ali nitko nikada nije pomislio da će biti spreman za dominaciju u NBA. Dokazao je da su svi koji su sumnjali u pogriješili. Dončić je ušao u ligu kao 19-godišnjak. Prihvatio je čelnu ulogu u Dallas Mavericksima i učio je koliko god je mogao od Dirka Nowitzkog. Sada je jedan od najboljih igrača na svijetu i jedan od glavnih kandidata za MVP nagradu.

lebron-usa-amerika-reprezentacija

LeBron James – 20,9 PPG

LeBron James bio je najpopularniji srednjoškolski igrač u povijesti košarke. Njegove srednjoškolske utakmice pohađalo je više ljudi nego neke sveučilišne utakmice, a bilo je prilično jasno da je spreman biti sljedeći NBA superstar.

James je stigao u ligu ravno iz St. Vincent-St. Mary srednje škole, prvim izborom su ga odabrali Cleveland Cavaliersi, a nepotrebno je reći kako nije razočarao. Kralj James je osvojio Rookie of the Year nagradu s prosjekom od 20,9 poena, 5,5 skokova i 5,9 asistencija po utakmici.

Carmelo Anthony – 21,0 PPG

Carmelo Anthony bio je najbolji igrač sveučilišne košarke 2003. godine, vodio je Sveučilište Syracuse do državne titule. Izabran je kao treći pick od strane Denver Nuggetsa. Rookie Carmelo bio je zvijer. Bio je snažan, brz i atletičan. Njegovo tijelo i um bili su spremni za NBA, ali NBA nije bila spremna za njega. Prosječno je postizao 21 poen po utakmici.

Zion Williamson 23,6 PPG

Zion Williamson bio je najpopularniji srednjoškolac još od vremena LeBrona Jamesa. Ipak, nakon što se poslije jedne sezone na sveučilištu Duke odlučio za NBA draft, bilo je puno sumnji u njegovu sposobnost da dominira u NBA. Prilično je sigurno reći da je Zion odmah ušutkao kritičare, bilo mu je potrebno samo 19 utakmica da bi dokazao koliko je spreman za NBA, a u povijest je ušao postajući tinejdžer s najviše postignutih poena po utakmici (23,6 poena po utakmici).

Latest Posts

NE PROPUSTITE