Saturday, December 2, 2023

ZADNJE OBJAVE

Ide li Ben Simmons prema Pistonsima?!

Philadelphia 76ersi imaju želju razmijeniti Ala Horforda u Detroit Pistonse za Blakea Griffina. Iako je Griffin jedan od plaćenijih igrača lige i oduzima dobar dio salary capa, Pistonsi ozbiljno razmatraju da to nekako iskoriste za olakšanje “prostora” uključivanjem u razmjenu igrača kao što je Ben Simmons.

ben-simmons-shaquille-oneal

Iskusni Blake Griffin ipak je poprilično svestran igrač s rasprostranjenim mogućnostima te je kao takav i dalje potencijalno zanimljiv na tržištu. Ipak se radi o igraču koji iza sebe ima 24 poena po utakmici.

Zbog toga bi Pistonsi mogli uživati veliki interes za nekoć veliku nadolazeću zvijezdu lige. Philadelphia 76ersi su se već javili s prijedlogom tradea koji bi uključivao:

Blake Griffin > Al Horford, Mike Scott, pick druge runde drafta 2020. te pick druge runde drafta 2021. godine

Horford je lani potpisan na četiri godine uz ugovor od 106 milijuna dolara te se bivši All-Star kalibar nije uklopio u sistem Phile s Joelom Embiidom. Za centarsku zvijezdu Sixersa će biti veliki pritisak da dođe u Rocketse pa se i od toga moraju pritom obraniti. Mike Scott je solidan šuter, ali kao igrač od šest poena u prosjeku ne donosi puno Detroitu. Isto kao i pickovi druge runde drafta za koje se ne može očekivati da će polučiti značajan uspjeh u izgradnji rostera.

S obzirom da je Griffin na primanjima od 36 milijuna uz još dvije godine, Horford je na 28 milijuna uz još tri godine. Unatoč svim nedaćama, ovakvim Pistonsima je korisniji Griffin te ga i dalje mogu “prodati” u svoje svrhe. Stoga postoji šansa da će se Pistonsi aktivirati da u “deal” uključe Bena Simmonsa.

Kakve su šanse da Ben Simmons potpiše za Detroit Pistonse

Salary cap neće biti problem, no javlja se NBA Stepien rule koje nalaže da ekipa ne može razmijeniti svoj pick prve runde drafta dvije godine zaredom. Na primjer: Pistonsi bi, ako se odreknu ovogodišnjeg picka prve runde, u sljedećoj picka prve runde se ne mogu odreći.

Draft se očekuje 18. studenog pa je moguće da GM Pistonsa reagira i ranije. Tada bi trade mogao izgledati ovako:

Ben Simmons, Mike Scott > Blake Griffin, Luke Kennard, pick prve runde drafta 2020. (7. pick izbor), pick prve runde drafta 2022. godine

Zbog salary capa draft pickovi nemaju monetarnu vrijednost pa bi u trade morao biti uključen i Mike Scott. Mnogi analitičari smatraju da bi Doc Rivers rado volio u svojim redovima ponovno vidjeti Blakea Griffina te da bi mu dobro došao i šuter (Kennard).

Pistonsi bi u Simmonsu dobili dodatnu fleksibilnost i novu svježu krv, što im itekako treba. Dok bi Phila imala u rukama sedmi i 21. pick drafta u prvoj rundi te bi s time mogli itekako pregovarati s Oklahomom u vezi razmjene za Chrisa Paula. Lob City bi se mogao ujediniti, samo ovaj put na drugoj lokaciji, ako Thunder pristane na veću razmjenu s pickovima i Alom Horfordom u paketu!

Ovog prijelaznog roka razmjene bi mogle rezultirati velikim poslovima:

Derrick Rose i LeBron bi se mogli ujediniti u Lakersima!

Lakersi žele veliku trojku kako bi ostali konkurentni za titulu!

Latest Posts

NE PROPUSTITE