Tuesday, June 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Golden State Warriors: Roster kao 2015. Hoće li biti dovoljan u borbi za naslov?

Golden State Warriorsi nakon izgubljene sezone žele ponovno vratiti svoje ime u kontekst borbe za naslov. Poslije godine prožete ozljedama ključnih ljudi i malo testiranja, Steve Kerr ima priliku iskoristiti još jedan visoki draft pick.

S druge strane postoji i varijanta kvalitetne razmjene koja bi poslala taj draft pick u drugom smjeru. Tim potezom bi Ratnici mogli ponovno postati jaki “title contender”.

Steve Kerr: “Nećemo se pretvoriti u Rocketse!”

Povratkom ozlijeđenih zvijezda, Stepha Curryja i Klayja Thompsona, uz sveprisutnog Draymonda Greena, Warriorsi bi ponovno trebali sličiti onima iz 2015. kada su osvojili svoj prvi naslov.

Postoji stoga veliki upitnik hoće li takva ekipa moći doći blizu uspjeha otprije pet godina jer je konkurencija dosta oštrija i vjerojatno će netko trebati uskočiti u tenisice Kevina Duranta. Andre Wiggins će morati adaptirati svoju igru poprilično ako misli biti dijelom te priče pa je zato jedan od najčešće spominjanih igrača u eventualnom tradeu zajedno s draft pickovima.

Novoj momčadi uvelike nedostaju Harrison Barnes, Speights, Barbosa….vrlo kvalitetni role playeri koji su radili razliku u sezoni koja je donijela Dubsima prvu titulu.

Takva širina i stil igrača s klupe nedostaju Steveu Kerru, iako ima par solidnih igrača kao što je Paschall, Chriss, Poole, Looney i Lee.

thompson and curry

Ipak, put do te titule bio je drugačiji nego kasnije kada im je bio potreban MVP Kevin Durant. Stoga se postavlja logično pitanje koliko bi ovakav roster mogao učiniti u borbi za naslov pored Clippersa, Lakersa, Blazersa (ako budu zdravi i kompletni), Nuggetsa, Mavsa, Jazza i ostalih na zapadu.

Jedna opcija je vjerovati svome draft izboru da će ga biti jednostavno uklopiti i da će moći kvalitetno odreagirati, a druga podrazumijeva dovođenje još jednog superstara. Kerr i vodstvo franšize stoga čeka zanimljiv period u prijelaznom roku jer bi jačanjem klupe ili dovođenjem još jednog jakog imena ozbiljno narasle šanse Warriorsa u borbi za prstenja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE