Monday, July 22, 2024

ZADNJE OBJAVE

“Reci Andreu 50”

Jedan se umirovio na kraju regularne sezone, drugi je dočekao novo NBA finale. Prvi je jedan od najboljih scorera u povijesti NBA lige, drugi je najbolji u zaustavljanju takvih. Obojica su ponijela titulu MVP-a u NBA finalu. Prvi je Kobe Bryant, drugi je Andre Iguodala. Život piše zanimljive priče a jedna baš takva vraća nas u 2005. godinu, 11. studenog.

Sjeća se Iguodala jako dobro tog dana. To mu je bila tek druga sezona u ligi a na megdan u njegovu Philadelphiju stižu Lakersi predvođeni Kobejem u naponu snage. Ishod utakmice je nebitan, puno važniji je Kobejev individualni učinak koji kaže: 17 poena, šut 7/27. Krivac što se Kobe lagano osramotio u svom rodnom gradu bio je upravo Iguodala koji ga je “zaključao”.

“To je bilo na naslovnoj stranici novina u Philadelphiji”, prisjeća se Iguodala i dodaje: “Phil Jackson je nakon utakmice izjavio kako nikada nije vidio da netko tako dobro čuva Bryanta”.

Nije dugo trebalo čekati na ugriz Crne Mambe. Uslijedilo je gostovanje Sixersa u Los Angelesu. Prije utakmice Kobe se zaustavio ispred svlačionice gostiju i uputio poruku jednom Iguodalinom suigraču koja je glasila: “Reci Andreu 50 večeras”.

Zabio je 48.

Latest Posts

NE PROPUSTITE