Saturday, December 2, 2023

ZADNJE OBJAVE

Bleacher report preporučio: Zamjena Embiida za Hardena bio bi dobitak za obje ekipe

Jedno od razočaranja sezone 2019./2020. bili su Philadelphia 76ersi. Unatoč talentu, nedostatak kemije i balansa unutar rostera uzrokovao je loš rezultat. Na kraju je danak platio Brett Brown koji je dobio otkaz. Na njegovo mjesto došao je poznati bivši igrač, a danas trener visoke reputacije – Doc Rivers.

S dolaskom Riversa narasle su ponovno ambicije te se aktualizirala priča u vezi potencijalnih pojačanja. Već smo pisali o nekim mogućnostima proteklih dana.

Trade preporuka: Embiid, Richardson, Smith > Harden

Osim mogućnosti gdje bi ekipu napustio Ben Simmons (no to je želja ljudi iz Detroita), postoji i šansa odlaska Joela Embiida premda je Rivers kazao kako je došao upravo zbog rostera pa bi i to moglo imati utjecaja na kadroviranje.

Bleacher Report preporučuje razmjenu Jamesa Hardena za Joela Embiida. Simmons bi tako dobio Hardena s kojim bi se Sixersi ubrzali u tranziciji te bi napokon dobili clutch igrača i superiornog tricaša. Ostankom bi Al Horford također dobio značajniju ulogu jer se nije mogao nikako naviknuti na suradnju s Embiidom, iako je igrač dugogodišnjeg All-Star kalibra.

Osim Embiida u Rocketse bi otišli Josh Richardson i Zhaire Smith kako bi se otvorio salary cap. Trade bi tako bio win-win za obje momčadi.

Rocketsi bi si kupili malo vremena te bi mogli profitirati puno ukoliko Embiid bude zdrav. Odličan scorer iz raznih varijanti bi odlično odgovarao užurbanom Westbrooku i Richardsonu. Ako ostane Robert Covington, imali bi solidno 3&D rješenje te bi kao takvi imali puno više šansi u playoffu.

james-harden-russell-westbrook

Ovakva preporuka je nastala zbog vjerojatnosti da Rocketsi krenu u promjene, rebuilding, koji je itekako moguć nakon što je s mjesta GM-a odstupio Daryl Morey.

Hardenova 1na1 igra i šuterska sposobnost najvišeg mogućeg kalibra u kombinaciji Simmonsove obrane i tranzicije mogla bi donijeti puno dobroga Sixersima, a Rocketsi bi i dalje ostali na svojoj playoff razini pri vrhu Zapada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE