Tuesday, June 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

D`Antoni: Harden je playmaker

Pred ekipom Houston Rocketsa nalazi se nova era. Otišao je Dwight Howard, potpisali su Nenea zatim Erica Gordona i Ryana Andersena iz New Orleans Pelicansa i novi trener Mike D’Antoni je tu.

Javna je tajna kako D’Antoni voli igrati brzi tempo te su njegove ekipe uvijek igrale za koš više dok je obrana ta koja je ispaštala. Najnovije informacije govore kako će D’Antoni najboljeg igrača Rocketsa Jamesa Hardena koristiti kao playmakera kako bi Harden što više loptu imao u rukama.

„Harden će biti taj koji će imati loptu u rukama i distribuirati je suigračima. Naravno da će biti potrebno vremena da se momčad navikne na takav režim. Za Jamesa nova uloga playmakera donosi više odgovornosti, no on posjeduje zavidno košarkaško znanje i mnogo pomaže suigračima kako savjetima tako i na parketu.“

The Beard je prethodne sezone predvodio ligu u poenima po meču zabijajući 29 u prosjeku. Što se tiče naredne sezone Harden kaže kako očekuje da ga bek šuteri nastaviti čuvati iako će biti na poziciji jedan.

„Ova promjena je plod povjerenja. Suigrači mi vjeruju da mogu da donesem pravu odluku u pravom trenutku. Na rosteru imamo dosta igrača koji su sposobni kreirati poene za sebe i to je ono što bi trebalo raširiti teren i ostaviti prostora za ulaze tako da ćemo imati mnogo otvorenih šuteva u narednom periodu.“

Na pitanje da li se osjeća kao razigravač Harden se našalio:

„Ne, sada nisam playmaker. Ja sam samo košarkaš.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE