Saturday, September 23, 2023

ZADNJE OBJAVE

Analiza stanja: Ponovno lobiranje – LeBron zove prijatelja u Lakerse

Ponovno ujedinjenje dvaju prijatelja je moguće. LeBron James navodno lobira da Lakersi dovedu njegovog prijatelja i bivšeg suigrača, Tristana Thompsona.

Priča se aktualizirala u navijačkim krugovima nakon jedne objave na Twitteru, no i pojedini NBA insajderi su potvrdili da je informacija točna. No, nešto će se pitati i vodstvo Lakersa.

Želje LeBrona i Thompsona su jedno, a realnost je drugo. Thompson je slobodan igrač pa je logično da će pregovarati s nekoliko ekipa, između ostalog spominju se i Cavsi s novim rebuildingom.

Doduše, Thompson će biti puno jeftini nego što je to bilo kada je zbog LeBronovog utjecaja osigurao ogromni, nezasluženi ugovor.

Lakersi ne dobivaju puno

Vjerojatno će netko objasniti LeBronu da Lakersi ne dobivaju puno ako se odluče na taj potez. A odlučili bi se jedino ako ih u free agency periodu napuste Dwight Howard i zaboravljeni rođo DeMarcus Cousins, ili čak JaVale McGee.

kyle-kuzma-los-angeles-lakers-mcgee-nba

Zašto plaćati više igrača koji donosi išto što i Howard i McGee koji su poprilično jeftini.

Howard i McGee bili su značajan kotačić u rotaciji i bili su poprilično jeftini pa je stoga logično pitanje: “Zašto plaćati više za nešto što imam već u ekipi?

Upitno je to naravno plaćati za igrača koji će uglavnom dodavati boce vode Davisu i dijeliti petice s klupe. S druge pak strane, ni brojke nisu na Thompsonovoj strani. Protekle sezone imao je slabašnu statistiku, a imao je prostora za boost brojki u lošim Cavsima što dovoljno govori o upitnosti kvalitete.

Dakako, radi se o vrhunskom skakaču i blokeru, no Lakersi to već imaju. Prije svega, broj jedan je Davis i svi ostali mu zatim mogu brisati pod pred njim. Howard je bio itekako iskoristiv u raznim taktičkim postavkama i bio je jedan od lidera s klupe u regularnoj sezoni.

Slično pitanje se proteže na poziciji playmakera

James je međutim očito spreman na plan B jer postoji šansa da Howard napusti momčad u slučaju bolje ponude, slično kao i Rajon Rondo na poziciji jedinice. Jedan od ključnih igrača finalne serije i cijelog playoffa. Dokazani prvak i pravi “play” će testirati tržište s ciljem da mu Lakersi ponude više, ali naravno postoji mogućnost odlaska (između ostalih, već su se javili Clippersi).

Plan B – Victor Oladipo ili Derrick Rose

Iako se spominjao Chris Paul kao član nove velike trojke Lakersa (o tome pročitaj ovdje), postoji šansa da njega zamijeni Victor Oladipo jer bi Jezerčani mogli stvoriti ponešto prostora za takav potez uz uvjet da svi pristanu na nešto nižu plaću. Naravno, neki od dosadašnjih role playera bi tada napustili momčad. A treća varijanta je zamjensko veteransko rješenje (ako Rondo napusti momčad) u liku i djelu Derricka Rosea.

“Ludi” navijači Lakersa ionako ne žele neke aktualne igrače gledati u svojoj ekipi u novoj sezoni (Green, Kuzma), ali morat će biti spremni za neka nova lica koja možda neće moći dati isti rezultat.

Latest Posts

NE PROPUSTITE