Wednesday, October 5, 2022

ZADNJE OBJAVE

Ivica Zubac propušta ostatak sezone zbog ozljede gležnja

Ivica Zubac zadobio je ozljedu gležnja u susretu protiv Minnesote Timberwolvesa nakon samo dvije minute igre. Nakon odrađenog rendgenskog pregleda i magnetske rezonancije utvrđeno je kako se radi samo o istegnuću gležnja. Snimke nisu otkrile nikakva puknuća.

- Advertisement -

Zbog svega ovoga Zubac će propustiti ostatak sezone, a idući pregled će mu biti za dva tjedna. Zubac je zadobio ozljedu tako što je nezgodno doskočio nakon jednog pokušaja šuta.

Prava je šteta što je na ovakav način morao završiti svoju rookie sezonu, ali dobro je kako se ne radi o nikakvoj ozbiljnoj ozljedi i svoje pripreme za iduću sezonu će moći vrlo brzo početi.

Zubac je na početku sezone dobivao nešto manju minutažu, ali poslije All-Stara počeo je dobivati sve više minuta. Prije nego što je počeo dobivati veću minutažu Zubac je jedan dio sezone igrao u NBA D-League. U 14 odigranih utakmica, za 30 minuta po utakmici imao je 15,8 poena, 9,7 skokova i 58% šuta iz igre.

- Advertisement -

Veću minutažu nakon što se vratio, iskoristio je na najbolji mogući način i u 15 utakmica poslije All-Stara imao je deset poena po utakmici, 4,5 skokova, 1,2 asistenciju, 1,1 blokadu za 20,3 minute.

A prema basketball-reference, Zubac je u odigranih 38 utakmica u rookie sezoni ukupno ubacivao 7,5 poena, 4,2 skoka za 16 minuta po susretu. Zubac ima samo 19 godina i na najbolji mogući način se predstavio u najjačoj košarkaškoj ligi i ako ne bude ozbiljnih ozljeda možemo očekivati još puno dobrih utakmica od ovog mladića.

Latest Posts

NE PROPUSTITE