Sunday, April 14, 2024

ZADNJE OBJAVE

Jesu li Lakersi pogriješili što nisu uspjeli dogovoriti dolazak Lowryja ?

Mnogi američki mediji pišu jutros kako su Los Angeles Lakersi najveći gubitnici kraja prijelaznog roka. Takvi navodi su se pojavili zbog činjenice da Rob Pelinka nije uspio dogovoriti niti jedan posao, dok je momčad u problemima zbog ozljeda LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa.

Mnogi NBA analitičari smatraju da je zbog toga bilo potrebno dovesti treću veliku zvijezdu vjerojatno smatravši da Dennis Schroder nije i ne može biti franšizni igrač.

Lowry je bio blizu, ali…

Kyle Lowry je bio blizu prelaska u Lakerse, ali GM Raptorsa, Masai Ujiri nije htio pristati na razmjenu za Wessa Mathewsa, KCP-ja (Kentavious Caldwell-Pope) i Dennisa Schrodera. Ujiri je inzistirao na Talenu Hortonu-Tuckeru.

THT može biti individualno sretan zbog te činjenice jer je to znak da Lakersi imaju velike planove s njim u budućnosti. Naime, Lakersi mu na ljeto mogu ponuditi maksimalna 83 milijuna kroz četiri godine (jer je na ljeto restricted free agent).

Ujiri nije htio islužene igrače jer ionako nema nikakve žurbe, a i Lowry je pristao odraditi posao do kraja ugovora ukoliko se nađe adekvatna ponuda. Takav potez je svojevrsni znak lojalnosti franšizi preko koje je stekao svoje košarkaško ime.

Iz perspektive obrane naslova ?

Iz perspektive obrane naslova ovo nije dobar potez jer je James u godinama i upitno je može li njegovo tijelo izdržati još primjerice tri, četiri godine na ovakvoj razini. Kad se još doda liječnički karton Anthonyja Davisa, mnogi smatraju da su Lakersi pogriješili.

Lowry također ima status veterana, ali i dalje može odgovoriti na visokoj razini, kako u obrani, tako u napadu. Playmaking pozicija je Lakersima postala problematična, a odlazak Rajona Ronda je otkrio mnoge nedostatke, što će playoff vjerojatno pokazati.

Lowry je odlična napadačka varijanta koja može isporučiti 20 poena po utakmici unatoč godinama i tako bi uvelike olakšao posao zvjezdanom tandemu, naravno kada se oni vrate u pogon. Osvajanjem naslova je već pokazao kako zna i umije biti prevaga u postsezoni.

Trenutno je Lowry unatoč 35 godina na leđima na prosjeku od 17 poena, sedam asistencija i pet skokova.

THT s druge strane može biti kvalitet u budućnosti, ali ima dosta limitiranu minutažu (što pokazuju brojke od 8 poena po utakmici) pa je izgledno da ga se neće previše koristiti u playoffu.

Dennis Schroder je dobar i zahvalan igrač sa solidnim prosjecima, ali njegovih 30 posto šuta za tri moglo predstavljati problem jer ga se može lakše braniti za razliku od Lowryja. Ili će jednostavno morati imati šutersku formu kao Rondo u lanjskoj finalnoj seriji kada je bio jedna od prevaga.

Stoga se ostavlja pitanje je li Pelinka napravio grešku kada nije u posao uključio Hortona-Tuckera zajedno sa Schroderom ?

Latest Posts

NE PROPUSTITE