Sunday, December 10, 2023

ZADNJE OBJAVE

Novi pokušaj ujedinjenja: Derrick Rose i LeBron James

Derrick Rose i LeBron James bi se opet mogli ujediniti i ovog puta bi se to moglo dogoditi u Los Angeles Lakersima. Trade su tijekom ove godine, prije deadlinea (hrv. = kraja prijelaznog roka) Lakersi pokušali i ostvariti, ali nije bio uspješan. LeBron James i Anthony Davis bi tako mogli dobiti kvalitetnog veterana.

NBA djelatnici iz izvora bliskih momčadi potvrdili su interes Lakersa koji se nije ostvario jer ipak nisu bili dovoljno konkretni, a s druge strane Rose je imao kvalitetnu sezonu u Pistonsima te je djelomično htio ostati i odraditi do kraja.

derrick-rose-los-angeles-lakers-trade-2021

“U sljedećem prijelaznom roku stvari će biti postavljene drugačije jer postoji obostrani interes. Lakersi će htjeti zadržati šampionsku, konkurentnu momčad, a i Rose će vjerojatno htjeti biti dio te priče. Naročito kada bi se ponovno mogao ujediniti s LeBronom.”

Rose i Davis su veliki prijatelji, a postoji i šansa da Rondo napusti Lakerse

Osim toga, Rose je privatno veliki prijatelj s novopečenom zvijezdom Lakersa, Anthonyjem Davisom pa bi i to mogao biti vrlo važan faktor koji bi mogao presuditi.

Inače, Rose ima jednu godinu ugovora preostalu u Detroitu u kojem je ove sezone bio na prosjecima od 18 poena i 5.6 asistencija po utakmici. Lakersi moraju imati spremno rješenje na poziciji jedinice jer postoji šansa da Rajon Rondo napusti momčad.

Za Ronda se očekuje da će u prijelaznom roku testirati tržište slobodnih igrača (free agency) pa postoji šansa da ponovno promijeni sredinu. Stoga je za očekivati da će Rob Pelinka imati povratnu reakciju, a dovođenje najmlađeg MVP-ja u povijesti bi moglo biti potencijalno rješenje problema.

Proteklih dana smo pisali kako bi u Los Angelesu u 2021. mogla nastati nova velika trojka. Više o tome na linku!

Latest Posts

NE PROPUSTITE