Sunday, September 24, 2023

ZADNJE OBJAVE

Phil Jackson se ne vraća u Lakerse

Jeanie Buss, kćer vlasnika Lakersa Jerry Bussa i predsjednica Lakersa u razgovoru za USA today rekla je kako nema planova vraćati Phila Jacksona, pogotovo ne ovo ljeto. Iako je kružila priča kako bi mogla vratiti svog zaručnika u Lakerse, predsjednika New York Knicksa, to se ipak neće dogoditi. Jeanie Buss i Phil Jackson su zajedno od 1999. a Phil ju je zaprosio 2013. Jackson je potpisao petogodišnji ugovor u ožujku 2014. u vrijednosti 60 milijuna dolara. Omjer pobjeda u poraza otkad je Phil Jackson na mjestu predsjednika nije se poboljšao, u ovom trenutku ukupan omjer pobjeda i poraza je 41-99. Unatoč tome i mnogim kritikama na ovogodišnjem draftu iskusni Phil izabrao je Kristapsa Porzingisa i to se pokazao kao dobar izbor.

Stvarno nije stvar vratiti ga ovdje. On je sretan onim šo radi, on je za taj izazov. Vidi rezultate svoga rada koje ulaže. On ima svoje načine.“ rekla je Jeanie.

Također Bill Oram novinar i reporter Orange County Register u nedavnom podcastu je izjavio kako Lakersi moraju napraviti puno poteza oko gradnje momčadi. Prvo s trenerskom pozicijom a zatim i rosterom. U razgovoru Oram je postavio pitanje trebaju li Jim Buss i generalni menadžer Mitch Kupchak izabrati novog trenera. Njihova zadnja tri izbora ( Mike D’Antoni, Mike Brown, Byron Scott) su bila poprilično loša, a postoji šansa ako izbor bude loš i iduće godine može doći i do promjena u uredima.

Jeanie Buss je rekla kako će zadržati svog brata, te on ima ultimatum da do 2017. Lakerse odvede u drugu rundu doigravanja ili će morati otići.

Mislim da je on bio jako siguran u sebe kad je obećao taj rok i mislim da ima sve što treba da vrati momčad među konkurente. A kad kažem konkurente to je onda finale zapadne konferencije, što bi značilo najmanje drugu rundu doigravanja ako ne i više. Zaslužili su uzeti vrijeme koje im je potrebno kako bi složili ono što žele na terenu, a ako ne mogu to onda moramo preispitati kako će stvari ići.“ rekla je Jeanie Buss.

Jim Buss bi mogao napraviti nekoliko zanimljivih poteza ovo ljeto ako želi zadržati svoju poziciju. Kevin Durant ne dolazi u Lakerse ali hoće li oni napraviti više i mudro napraviti momčad za budućnost ili će nekim potpisom pokušati brzo se vratiti među konkurente ? Hoće li dovesti trenera koji će im brzo donijeti pobjede ili nekoga koji je sposoban razviti igrače i ulagati u budućnost. (Scott Brooks?) Bill Oram govori kako Lakersi trebaju nekoga tko će donijeti odluke a da nije u obitelji Lakersa. Što je ova organizacija činila desetljećima uspješno, to im sada ne uspijeva. Njihova adaptacija je spora i moraju je promijeniti. Lakersi trebaju svježu krv.

Latest Posts

NE PROPUSTITE