Saturday, April 13, 2024

ZADNJE OBJAVE

Report: Sunsi bi trebali vratiti Hrvata

Dario Šarić ponovno je unutar radara Sunsa, javljaju mediji bliski franšizi. U Orlando balonu se Cameron Johnson uzdigao, a Šarić je izgubio status startera kojeg je imao cijele sezone. Doduše tomu je kumovala i ozljeda zbog koje je hrvatski reprezentativac poslan na klupu.

Međutim, Šiši je brzo pronašao svoje mjesto te je kao jedan od vođa klupe bio na najboljim brojkama otkako je u Arizoni. Stoga i navijači očekuju da bi trebao ostati. Očekuje se ponovno potpisivanje ugovora.

Nov 10, 2019; Phoenix, AZ, USA; Phoenix Suns forward Dario Saric (20) handles the ball against Brooklyn Nets in the second half at Talking Stick Resort Arena. Mandatory Credit: Jennifer Stewart-USA TODAY Sports

Šarić je u Orlandu odlično reagirao gdje je bio dvocifren u svih osam utakmica te je uz to šutirao 50 posto za tri. Također, Šiši je s klupe pokazao svoje playmakerske sposobnosti gdje je redovno bio prvi kreator svoje ekipe.

Zanimljivo, Šarić je jedno vrijeme znao igrati centra kada bi Frank Kaminsky bio nadigran te se dobro snalazio u toj ulozi obrambeno.

Odluka u prijelaznom roku će Sunsima biti na eventualnom ostanku Šarića i Baynesa. Iako je Baynes veoma dobar igrač, Šarić dosta dobro radi podcijenjeni posao.

Osim uloge ne četvorci, Šiši može pomoći Sunsima u small ball varijantama kao jedan od ključnih igrača s klupe. Sudeći prema izvedbama u balonu, u kombinaciji s Bookerom u prvoj petorci to je donosilo odlične rezultate Phoenixu.

Većina navijača vjerojatno neće posezati za Šišijevim highlightsima jer nije najatraktivniji igrač, ali je itekako koristan te bi ga Sunsi stoga trebali zadržati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE