Friday, May 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ona je sinoć ušla u povijest: Prva trenerica u NBA ligi!

Gregg Popovich sinoć je isključen, a ona je iskoristila taj trenutak za povijest! Becky Hammon je preuzela vođenje momčadi San Antonio Spursa od legendarnog Popa te je ušla u povijest kao prva žena u “head coach” ulozi u NBA ligi!

Becky Hammon – trenutak koji se čekao

Pokušavala sam motivirati dečke, dovesti ih u prave pozicije. Svi učimo. Bilo bi mi draže da smo mogli otići s terena kao pobjednici” – izjavila je Hammon nakon poraza od Los Angeles Lakersa.

Frank Vogel, trener Lakersa, bio je jedan u nizu košarkaških djelatnika koji je pohvalio trenericu:

Zaslužila je to. Tu je s razlogom i jednoga dana će biti velika trenerica.” – zaključio je Vogel.

Indian basketball team

Prva u povijesti američkog sporta!

Da stvar bude još važnija, valja istaknuti kako je Becky Hammon prva žena trenerica u povijesti svih američkih sportova!

Tko je Becky Hammon ?

Becky Hammon je jedna od najpoznatijih američkih sportašica čija je igračka karijera trajala od 1999. do 2014. godine. Osim činjenice da je šesterostruka All-Star igračica, uvrštena je u Top 15 košarkašica svih vremena.

Zanimljivo je da je provela dobar dio igračke karijere u Europi te je čak bila dijelom ruske reprezentacije s kojom je osvajala odličja. Njezin dres s brojem 25 umirovili su upravo San Antonio Spursi gdje je počela trenerski put kao asistent Popovichu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE