Friday, October 7, 2022

ZADNJE OBJAVE

Ante Tomić odlazi u Utah Jazz?

Aktualni španjolski košarkaški prvak Barcelona ispala je u osmini finala Eurolige od grčkog Olympiacosa i tako ostala bez Finala Foura, završnog turnira prestižnog europskog natjecanja koje će se odvijati u Madridu.

- Advertisement -

To je bio dovoljan povod čelnicima katalonskog diva da već sada, i prije završetka španjolskog prvenstva gdje ih tek očekuju pravi okršaji u borbi za obranu titule, razmišljaju o igračkoj križaljci za sljedeću sezonu. Zanimljvo, oba hrvatska igrača u Barceloni, Mario Hezonja i Ante Tomić na izlaznim su vratima. Hezonja izlazi na NBA draft i izvjesno je da će svoju sreću potražiti u NBA ligi, a istu sudbinu možda čeka i Antu Tomića.

Tomića je 2008. godine prvim pickom druge runde odabrala Utah Jazz ali Tomić nikada ozbiljnije nije bio u kombinacijama da se okuša u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Sve do ove sezone kada su se pojavila ozbiljne mogućnosti da zaigra za franšizu iz Salt Lake Cityja čije je boje branio i Gordan Giriček. Prema dostupnim informacijama Tomić je u pregovorima s Barcelonom oko novog ugovora a navodno od Katalonaca traži 2 milijuna dolara (nije poznato na koji period). To se ipak čini previše čelnicima Barcelone koji bi u slučaju takvog iznosa zbog novih poreznih zakona u Kataloniji morali platiti porez od 5 milijuna dolara. Iz tih razloga dogovor je zapeo i trenutno nema pomaka u pregovorima Barcelone i njenog najvažnije igrača te najboljeg europskog centra. Navodno su se u Barceloni već okrenuli akciji dovođenja srbijanskog centra Bobana Marjanovića.

Na drugoj strani Jazzeri, na Tomićevoj poziciji imaju Rudyja Goberta koji je u ovoj sezoni pokazao da će sljedeće godine igrati važnu ulogu u momčadi. Ekipa je u potrazi za dodatnim rješenjima na centarskoj poziciji te u slučaju dolaska, Tomić bi bio rezervni centar. Zbog te činjenice ali i činjenice da je Ante igrač koji savršeno razumije igru, odličan je u pick and roll igri a može ga se koristiti i kao razigravača s laktova zbog odličnog pregleda terena dolazak u Jazz čini se kao izgledna opcija. Trener Jazza Quin Snyder radio je u Europi, u CSKA Moskvi, i dobro je upoznat s Tomićevim mogućnostima. Ništa manje bitno, pod Snyderovim vodstvom u njegovoj prvoj godini mladi centri Gobert i Derrick Favors značajno su unaprijedili igru i Snyder voli igrati kroz “rogove” (horns) kao osnovnu formaciju u napadu što savršeno odgovara Tomiću. Na puno žešći, agresivniji i čvršći stil igre tek treba vidjeti kako bi se Dubrovčanin prilagodio.

- Advertisement -

Tomić ima 28 godina, a u karijeri je igrao za Zagreb, Real Madrid i Barcelonu. 2009. godine osvojio je MVP nagradu Jadranske lige, 2 puta je uvrštavan u najbolju petorku španjolske košarkaške lige, a isto toliko puta je bio u najboljoj petorci Eurolige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE