Saturday, June 22, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dante Exum se vraća jači nego ikad

NBA momčad iz Salt Lake Cityja, Utah Jazz, ima mnogo razloga za optimizam pred početak nove sezone.  Doveli su neka iskusna imena poput Borisa Diawa, George Hilla i Joea Johnsona dok su igrači kao što su Gordon Hayward, Alec Burks, Derrick Favors i Rudy Gobert stariji i iskusni za godinu. Pored navedenih vijesti upravu Jazzera raduje činjenica kako je peti izbor drafta 2014. Dante Exum potpunosti oporavljen i spreman za svoju drugu NBA sezonu.

Podsjećamo da je Exum tijekom pripremnog meča Australije i Slovenije u kolovozu 2015. godine potrgao ligamente lijevog koljena (ACL) zbog čega je propustio čitavu 2105/2016 sezonu.  ACL povreda je vrlo učestala kod košarkaša i potreban je dug proces oporavka kako fizičkog tako i na psihičkoj bazi jer naravno, uvijek postoji strah od obnove povrede.  Na pitanje kako se osjeća nakon rehabilitacije kazao je kako se najviše boji činjenice hoće li biti isti igrač kao prije povrede:

„Puno puta sam se zapitao –  Zašto baš ja? Interesiralo me kakav ću igrač biti kada se vratim. Nakon povrede otišao sam kući u Australiju gdje nisam boravio godinu dana pa sam se zabrinuo što će biti s mojim angažmanom u Utah Jazzu? To je ono što me najviše kopkalo.“

Nakon 14 mjeseci i uspješne rehabilitacije Exum kaže kako se ponovo osjeća eksplozivnije te mu koljeno izgleda puno bolje nego što je bilo prije povrede. Iako je bio oporavljen krajem svibnja ljudi iz Jazza Danteu nisu dozvoljavali povratak na parket niti igranje za državni dres na Olimpijskim igrama u Riju.

„Imali smo opciju da ubrzamo oporavak kako bi Dante bio spreman do ožujka, no nismo željeli žuriti. Dogovorili smo se ići polako ma koliko god oporavak trajao“, rekao je GM Dennis Lindsey.

Exum priznaje kako je bilo dosta teško se oporaviti, svaki dan je trenirao s pomoćnim trenerom Lamarom Skeeterom kako bi radio na svojoj igri, te priznaje da sada drugačije gleda na košarku te se osjeća zrelije iako ima svega 21 godinu.

U svojoj prvoj NBA sezoni odigrao je sve 82 utakmice, startao u 41 utakmici, na parketu provodio 23 minute te pri tome imao 4,8 poena, 1,6 skokova i 2,4 asistencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE