Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Buzzer-beater za završnicu Ljetne lige

Ljetna liga u Las Vegasu došla je do kraja, rookieji su „otplesali prvi ples“, a mi smo imali priliku uživati u jednoj od boljih završnica ikada. Krenimo redom.

Dva polufinalna para činili su Timberwolvesi i Sunsi odnosno Bullsi i Cavaliersi. Dragan Bender nije igrao jer ga je trener poštedio, isto kao i Devina Bookera. Bez njih dvojice Sunsi nisu bili ista momčad te su bili relativno lak „plijen“ za Timberwolvese koji su slavili 83:73 i otišli u finale. Tyus Jones je standardno bio najbolji kod pobjednika. Zabio je 29 poena, a tome je pridodao i 6 asistencija. Wolvesi imaju strašno talentiran roster, a nakon Vegasa se i Jones pokazuje kao se na njega treba obratiti pozornost kada počne liga. U redovima Sunsa je najbolji bio Alan Williams koji je postigao 24 poena i ugrabio 6 skokova.

U drugom polufinalu Chicago Bullsi su svladali Cavalierse 85:79. Cavsima je presudio manjak koncentracije te ih je na kraju 11 izgubljenih lopti više koštalo finala. Jordana McRaea nije išao šut kao do sad (6/16) te je ubacio 16 poena, ali i izgubio 5 lopti. Kay Felder je kod gubitnika bio najučinkovitiji s 22 koša i 5 asistencija. Bullse je do finala predvodio Cristiano Felicio koji se u Vegasu prezentirao u najboljem svijetlu i može se očekivati da će dobiti više prilika u sezoni.

Najzanimljiviju utakmicu cijelog turnira u Vegasu pružilo nam je finale. U napetoj završnici naslov su osvojili Bullsi u produžecima slaveći rezultatom 84:82. Odlični Tyus Jones je na kraju regularnog dijela pogodio duboku tricu i Wolvesi su poveli s +3, a na satu je bilo još samo 5 sekundi. Denzel Valentine uzima stvar u svoje ruke te također pogađa tricu i ide se u produžetke. Zadnji napad u produžetku imali su ponovno Bullsi a rezultat je bio izjednačen. Valentine je ponovno uzeo loptu i zabio težak buzzer-beater za savršenih 7-0 u Vegasu. Kod poraženih su double-double ostvarili Jones s 27 koševa i 10 asistencija te Adreian Payne koji je zabio 22 poena i ugrabio 16 skokova. Kod Bullsa su također dvojica najboljih imali double-double učinak. Jerian Grant je zabio 24 poena uz 10 asistencija, te je uzeo titulu MVP Finalne utakmice, a Bobby Portis je pridodao 26 poena i 10 skokova, no ostali su u sjeni Valentinea koji je ispao apsolutni junak iako nije bio njegov dan (7 poena, 3/10 iz igre).

Izabrane su i najbolje petorke te MVP. Najkorisnijim igračem zasluženo je proglašen Tyus Jones, a društvo u prvoj petorci turnira čine mu Jordan McRae, Bobby Portis, Ben Simmons (Philadelphia) i Alan Williams. U drugu petorku su se ugurali Jaylen Brown (Boston), Thon Maker (Milwaukee), Kelly Oubre Jr. (Washington), Norman Powell (Toronto) i Tyler Ullis (Phoenix).

Latest Posts

NE PROPUSTITE