Sunday, September 24, 2023

ZADNJE OBJAVE

Devin Booker: “I u Kini su me zvali ‘Mr. 70′”

Devin Booker od drafta 2015., kad je izabran 13. pickom od strane Phoenix Sunsa, ostao je vjeran franšizi iz Arizone. NBA javnosti najpoznatiji je po postignutih 70 koševa krajm prošle sezone. Za ESPN odradio je poveći intervju, u kom je govorio o Bledsoeu, perspektivi mladih Sunsa, kao i o svojoj ulozi u momčadi.

Sunse je posljednih tjedana obilježio problem s Ericom Bledsoeom, koji je tweetao, “Želim ići odavde”. Naposljetku je problem riješen i Bledsoea su u velikom tradeu Sunsi razmijenili Bucksima, za Grega Monroea i pickove na draftu.
Upitan o toj situaciji, Booker je rekao kako je dobio velik broj poruka od igrača diljem NBA.

“Igrači diljem lige pisali su u stilu, ‘Što se to događa tamo?’… Ali organizacija je uradila ono što je morala. S druge strane, Eric je sretan u situaciji u kojoj se sada nalazi. Tako da mislim da su obje strane u dobitku.”

Za svog bivšeg suigrača Booker bira samo najljepše riječi:

“Iskreno, želio sam najbolje za njega… Njemu je 27 godina i spreman je pobjeđivati. A Milwaukee je odličan za to; na Istoku je s dosta talentiranom momčadi i mislim da će tu biti u pravoj poziciji za takvo nešto.”

21-godišnji šuter Sunsa optimističan je okolnostima u kojim se Sunsi nalaze.

“Moramo se nastaviti razvijati, znamo to. Imamo jako dobar kostur momčadi koji se natječe s ‘iskusnjarama’… Za par godina s iskustvom koje ćemo steći, vjerujem da ćemo biti u izuzetno povoljnoj situaciji.”

“Da, nekad mislim o tom koliko sam dosad već postigao. Obično pomislim na to kad izlazim s prijateljima iz djetinjstva koji su još na koledžu, i kažem nešto u stilu, ‘Upravo sam kupio kuću’… Tako da, jasno, morao sam sazrijeti stvarno brzo, ali sam uvijek bio zreo za svoje godine: izlazio bih s bratom i često bih bio s ocem, tako da je za mene tu bilo riječ o lakoj prilagodbi.”

Booker se osvrnuo i na podatak da je četvrti najmlađi igrač u povijesti NBA koji je prešao tri tisuće poena.

“Iznenađen sam tim kako sam brzo došao do tih brojki, ali ja sam takav da nikad nisam u potpunosti zadovoljan i uvijek razmišljam o onom što mogu unaprijediti u svojoj igri.”

Progovorio je i o reputaciji koju sada nosi, u ulozi nekog tko je postigao 70 koševa na utakmici, čim se neizmjerno mali broj igrača može pohvaliti.

“Nakon te utakmice, naravno da sam bio prepoznat puno više od strane prosječnog građanina Amerike… Čak i u Kini su me zvali ‘Mr. 70’, i to na engleskom – što je nevjerojatno.”

Sunsi su nakon 14 utakmica na omjeru 5-9, a Booker kao vođa momčadi bilježi visoke brojke: 22,3 poena, pet skokova i četiri asistencije po utakmici.

“To što sam vođa momčadi dolazi s mnogo odgovornosti. Ali u sjajnom i zavidnoj sam situaciji gdje služim kao uzor ovoj zajednici.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE