Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Draft recap

Majstorski sam se spremio za draft, naoružanje do zuba, kikiriki plus brownies za lakše preživljavanje večeri. Stream je spreman, a na njemu Jalen Rose sere do iznemoglosti. Trenutak kada mi je jako žao što više nema Billa Simmonsa. Ekipa na NBACro chatu je spremna, svi imaju neke svoje ideje, ali tu su uvijek GM-ovi da ih razočaraju, pa idemo probati prenijet to razočaranje i sreću.

1. Karl Towns

Timberwolvesi nas nisu šokirali, stvaraju lijepu jezgru oko Townsa i Andrewa Wigginsa s još hrpom mladih i talentiranih igrača, Svijetla budućnost je pred njima, a nitko u našem Green Roomu nije ostao šokiran već su svi slavodobitno viknuli: “Pogodili smo prvi pick“.

2. D’Angelo Russell

Lakers fanovi vrište što zbog sreće i što zbog nezadovoljstva. Skip Bayless baca uroke na LA kao da je Lil’ B i govori da im da su napravil all-time big mistake. Uglavnom, Skip standardno proljeva svoje gluposti i još ga plate, cruel world. Russell je moderni bek i pravi/jedini nasljednik velike Black Mambe. Bravo, Kupchak.

3. Jahlil Okafor

Biram najbolje što mi ostaje, reče Sam Hinkie i opet uzme centra. Tako je u svojoj ekipi kroz ovaj draft oformio centarsku petorku jer je u drugoj rundi izabrao još dva teškaša iz Europe, Guillerma Hernangomeza i Arturasa Gaudatisa, ništa drugo reći nego luđak. Ovdje mi je najviše žao malog Jahlila, patiti se u ovoj franšizi je bljak za gledati, pa samo pogledajte Cartera-Williamsa kako je bio sretan kada je došao igrati u Buckse. Kako će ovo sve funkcionirati uopće nemam ideju, Nerlens Noel je cigla, Joel Embiid je bliže da ne igra iduću sezonu nego da igra, Dario Šarić se ukakio u gaće i još ne dolazi u NBA ligu. Ma, u biti, boli me neka stvar za njih jer i njih očito boli kada se ovako ponašaju prema ligi i mladim igračima.

4. Kristaps Porzingis

Reakcija Knicksovaca kada je Adam Silver izgovorio ime Latvijca je neprocjenjivo. Sveci su se poskidali, da koji je k.. ovo, što će im Porzingis pokraj Mela, di će on igrati, pa vidi ga kako je mršav. Kasnije ih je sve malo ohrabrio Phil Jackson s izjavnom da mali voli raditi na sebi, kako je iz fine obitelji (koga boli uvo iz kakve je obitelji, pola NBA igrača ne zna tko su mater i ćaća pa su skroz ok košarkaši), super šutira, ima veliki plafon, itd. Porziniga će Knicksi trebati razvijati bar dvije godine, sorry Melo, ne buš do naslova tak skoro.

5. Mario Hezonja

Dubrovnik-Zagreb-Barcelona-Florida, lijep put za najviše rangiranog Hrvata. U Orlandu ga čeka skupina bauštelaca gdje im se on sa svojim šutem za tri poena doslovno može malo rugati. Koristit će ga na niskom krilu, Nik Vučević će mu pomoć s prilagodbom, a Scott Skiles će ga maltretirati u Repeša stilu. Ovo je možda najbolji fit za Hezonju jer je jedini na rosteru u stanju nizati pogođene šuteve iz vana, te će otvoriti prostora za drive i slash igru Brick Brothersa (Oladipo i Payton). Magic je ovim potezom dobio 50 tis. novih navijača, AJMO MARIO.

6. Willie Trill Cauley-Stein

Kako će po Bogu ovo funkcionirati. George Karl, obožava igrati s niskom petorkom, a na rosteru ima četiri visoka plus Rudy Gay. Kingsi smrde na neki trade, tko za koga i što, blage veze nemam, nisam Wojo. Cauley bi obrambeno trebao biti kompatibilan s Cousinsom, dobro, trebao bi biiti sa svima obrambeno kompatibilan, ali u napadu će reket biti začepljen. Sretno Karl s tim.

7. Emmanuel Mudiay

Opla, propao Kinez do Nuggetsa. Upao je u super priču s Maloneom kao trenerom koji se profilirao kao dobar mentor mlađima i dobar obrambeni trener. Mudiay će oko sebe imati Gallinarija kao šutera, mlado Harrisa, a Ty Lawson bi mogao put Kingsa za ne znam Cousinsa??

8. Stanley Johnson

Aha, evo i mojih. Dobro je, nisu me šokirali s kakvim Kaminsky izborom već lagano na provjereno rješenje. Ja sretan, Stanley želi igrati u Detroitu, želi napredovati, Stan Van Gundy je zadovoljan i tko sam ja da mu proturječim. Johnson je odmah najbolji sf na rosteru, dobiti će ozbiljne minute i molim Boga da može pogađati tricu s 35-37% i igrati obranu. Ajmo Stanley.

9. Frank Kaminsky

Prvi wtf moment. Jordan di ćeš više s toliko visokih igrača i još bijelih, a i Al Jefferson je atletičan kao bijelac, strašno. Razvoj situacije je ovakav, napravim trade s Blazerima i njima pošaljem centra/visoko krilo Vonleha (klinac od 19 godina) za Batuma. Super, taman imam visokih koliko mi treba, a kad tamo evo i Kaminskog. Znači Hornetsi ulaze u sezone s visokima, Jefferson, Hawes, Zeller, Marvin Williams i Kaminsky, svi pod garantiranim ugovorima. Dalje, Kidd-Gilchrist može pokriti ulogu visokog krila u niskim petorkama i pazite budala još nisu odlučili što će s Biyombom (jedini visoki koji zna nešto obrane odigrati). Pojma nemam što rade. Frank će im dati šuta samo ne znam s kim će ga poslati na parket, a da obrana ne propadne do Lakers razine iz prošle sezone. Sretno Clifford.

10. Justise Winslow

Mislim da je sada službeno, Pat Riley je član neke mafije jer drugačije objašnjenje da ti all-round ninja Winslow padne u ruke nemam. Heat je dobio igrača koji će odmah pomoći, a i otvorio im je dodatne mogućnosti jer sada ne ovise više o odluci Denga (ima player opciju na 10 mil za narednu sezonu), pa se mogu agresivno okrenuti tržištu. Samo da ne useru s ugovorom za Dragića, pobrinite se za lice franšize Wadea, mazlumi.

11. Myles Turner

Konkurencija Hibbertu koji je odlučio ostati u Pacersima i pokupiti 15,5 mil za ovu sezonu, život je lijep kada si jako, jako velik. Pacersi su dobili modernog visokog s kombinacijom šut za tri poena i blokade što uvijek zaintrigira GM-ove. Myles je došao u franšizu koja zna razvijati mlade igrače (George, Stephenson, Hibbert), imat će vrhunskog obrambenog mentora u Royu i vrhunskog šuterskog mentora u GM-u Birdu. Obavezno pratite razvoj ovog mladića, miriši na dobar ulov Birda (Hibbert izabran sa 17. izborom, Georgea s 10. izborom), pa zar opet je uspio.

12. Trey Lyles

Jazz odrađuje fenomenalan potez, biraju mladića koji ima visok košarkaški iq i potencijal da bude vrhunski šuter, te im može pomoći kao visoko krilo ili centar u nekim ludim kombinacijama. Ovo je točno ono što im treba pokraj Goberta i Favorsa koji su prvenstveno igrači za igru oko obruča i rolanje nakon picka. te će Lyles praktički odmah uskočiti u rolu trećeg visokog. Bravo za upravu Jazza.

13. Devin Booker

Najbolje pustit pjesmu, nemam drugog opisa. Prebacivanje bekova iz šupljeg u prazno, ali eto Booker je bar vrhunski šuter kojem neće imati tko dodati loptu, BledsoeKnight attack.

14. Cameron Payne

Super, baš predivno Presti. Prodam Jacksona, kupim jeftinijeg Jacksona i na rosteru imam Augustina, joj da, imam i Westbrooka. Gdje će naći minutažu za njega i kako će ga uklopiti u obranu, kako će s njim napasti titulu, fuck me direct ali ne vidim mjesto za ovog kul igrača. Morati će Presti malo okrenuti roster jer ako žele potpisati Kantera i ne plaćati porez trebat će prodati kojeg igrača. Payne neće nastupiti na Ljetnoj ligi zbog slomljenog prsta na ruci, ali da nema svih ovih problema oko Thundera baš bi im se lijepo uklopio, a ovako mjesta za njega u rotaciji teško da će naći. Sorry Payne.

15. Kelly Oubre

Juhu, prvi trade večeri, odmah mi je adrenalin skočio (lažem, pogledao sam ovaj video/sliku od Kylie, zato mi je adrenalin up). Wizardsi su se pomakli naprijed na draftu da mogu izabrati Oubrea jer ne znaju gdje će Pierce i treba im još jedno krilo iza Portera. Odrekli su se svog 19 izbora i dva izbora druge runde koja su pripala Hawksima. Oubre je na draftu izdominirao s odijelom i cipelama koje su definitivno najveći highlight iz rooma. Momak je dobar potencijal i upada u lijepu situaciju gdje bi mogao pokupiti minute koje ostanu od Portera ako će biti u stanu pogađati trice što mu ih Wall namjesti. Ali cipele, genije, nema šta.

16. Terry Rozier

Aaaaaaa, wtf moment dva. Ainge, čemu gomilanje bekova bez pouzdanog šuta. Što će ti još jedan combo strijelac pokraj Thomasa na klupi i startnog dvojca. Nadmašio je Jordana s ovim potezom jer ovakvih igrača doslovno ima na hrpe u ligi, ali eto sigurno Ainge i Stevens znaju nešto što meni nije poznato. Živi bili pa vidjeli.

17. Rashad Vaughn

Jako smislen potez Kidda i Hammonda. Nemaju šutere na rosteru, pa što im drugo preostaje nego pokupiti najboljeg preostalog šutera s drafta. Vaughn je najmlađi sudionik drafta, scorer first bek, a možda bi bio i prije izabran da nije propustio pola sezone zbog ozljede, otišao meniskus lijeve noge u veljači. Bucksi se nadaju da će dobiti mini nasljednika O.J. Mayoa.

18. Sam Dekker

Jao Morey, pa gdje ćeš s toliko krila. Ovdje se očito sprema nešto jer ne možeš u sezonu ući s Arizom i Papnikolauom plus Dekker, te onom ergelom visokih što ih imaju na rosteru (Howard, Jones, DoMo, Dorsey, Capela) i još Josha Smitha možda vrate, dodajmo tome da je K.J. McDaniels restricted igrač na tržištu. Ovo je 9 ljudi za tri pozicije, a Morey si ovo ljeto želi pokloniti Lovea ili Aldridgea, good luck. Aha, trebalo bi nešto o Dekkeru reći. OK, all-round igrač, baca na Parsonsa, može pomoći Hardenu malo u kreaciji, pogoditi koji šut. Uglavnom, solidan paket je taj Dekker.

19. Jerian Grant

Delirij u dvorani, Knicksi su prodali Hardawaya Hawksima za pravo na 19. izbor s kojim su uzeli Granta (brat mu je Jerami Grant iz 76ersa). Fenomenalan potez Phila, dobili su back up opciju za poziciju beka, a ne bi se iznenadio kada bi Grant Calderona zamijenio u startnoj postavi. Grant se na terenu ponaša kao floor general, odličnog je ulaza i vrhunski je razigravač, omjer 3:1 u asist/turnover ratingu. Jedina mana je šut, ali bi se u spot up ulazi mogao snaći, te 23 godine koje će napuniti kada sezona krene.

20. Delon Wright

Dobro, prodali smo Vasqueza Bucksima za tamo neki budući pick prve runde (lottery zaštita) i što smo odlučili, pa uzet ćemo novog razigravača na draftu u liku Wrighta. Sličan je Grant, u biti imaju iste vrline i mane samo meni nije jasno što rade u Torontu. Nemaju pouzdanog stoper na krilu, a oni s 20 izborom idu puniti back up plej poziciju jer Lowry-DeRozan-Ross nisu dovoljni za bekovske tandeme i tu ti treba samo neki iskusni razigravač na maksimalno 15 minuta, ali tko sam ja da pametujem. Tvrdim već duže vrijeme da je Ujiri manit čovik.

21. Justin Anderson

Voila potez Mavsa. Imaju nedostatak mladih i atletičnih krila, te su to našli na draftu. Anderson je potencijalno Danny Green ove ekipe ili će biti lik za popuniti minutažu iza Parsonsa. U svakom slučaju jako mi se dopada odabir Justina. Sad kada ispadne bust u liku Rodneyja Carneyja.

22. Bobby Portis

Dolazimo do wtf momenta broj tri. Od svih pozicija, od svih igrača Forman uzme visokog igrača jer eto niti on ih nema dovoljno. Uzimati igrača radi osiguranja od osiguranja (Gibson je završio na operaciji, Gasol se možda raspadne kao i Noah, a možda i prodaju nekoga) mi baš nema smisla kada na poziciji razigravača imaš Rosea i Hinricha ili upitnu budućnost s Butlerom ili rupu na startnom niskom krilu. A baš bi im lijepo legao R.J, Hunter.

23. Rondae Hollis-Jefferson

Evo ga napokon, moj mezimac iz ove klase i boom trade. Blazersi su ga u paketu sa Steveom Blakeom poslali u Netse, a zauzvrat su dobili drvo zvano Mason Plumlee i 41. izbor s ovog drafta, Pata Connaughtona. Upravo sam postao možda najveći fan Netsa, Rus upravlja njima, Hollins ih vodi, Babo uz Rondae je na terenu, još neka zadrže Tigra Joea Johnsona i Lopeza, ma milina. Za mene je Rondae najbolji obrambeni igrač ove klase, može čuvati 1-4 pozicije, solidno se snalazi s loptom u rukama i dobar je u post situacijama, e još da ima šut završio bi kao top 5 izbora na draftu. Netsi su se ovim potezom osigurali od odlaska Younga, a dobili su igrača koji bi mogao popuniti minutažu od spomenutog Younga i Andersona. Mislim da je Young bivši i da vraćaju Mirzu. Ajmo Babo.

24. Tyus Jones

Timberwolvesi su se dočepali još jednog izbora u prvoj rundi jer Cavsi nemaju prostora na salary capu za garantirane rookie ugovore, pa su im Vukovi poslali dva picka druge runde (31. i 36.) s ovogodišnjeg drafta. Jones je winner igrač, dobro bi se trebao uklopiti u ulogu back upa Rubiju, krasi ga dobar šut za tri poena i fantastična kontrola lopte. Ovo je skoro najbolji mogući scenarij za mladog igrača jer Timberwolvesi osim Rubija na rosteru imaju samo LaVinea kao mogućeg razigravača što otvara dosta prostora Jonesu da se nametne odmah u prvoj sezoni.

25. Jarrell Martin

Zanimljiva odluka Memphisa u potrazi za stretch četvorkom. Ne znam baš koliko će se usrećiti s Martinom jer nije baš pouzdan tricaš, a niti je dobar s linije slobodnih bacanja (69% u dvije sveučilišne sezone). Nisam baš siguran da će ovo izaći u dobar pick, ali naznake su da će mu dati priliku jer su Luera pustili u Sunse za izbor druge runde s kojim su pokupili ANDREWA HARRISONA!!!!!, wuhu, party, Ivane smiri se. Martin, e on meni izgleda ko mini Z-Bo, eto ga, našao sam usporedbu i razlog zašto su ga Mede uzele. Tooo, idemo dalje, volimo Mede, volimo Martina.

26. Nikola Milutinov

Kolega Toni je dao jednu od najboljih observacija za Spurse i pickanje. Ono, svi se pitaju što su oni to propustili da su Spursi uzeli, što to Spursi vide u njemu, a mi ne. Alo, svatite, ništa, ljudi samo biraju ono što im treba, biraju po potencijalu i stanju na salary capu, nisu mutavi Cavsi da prodaju svoj prvi pick. Lijepo uzmeš Milutinova, on ostane 2-3 godine u Europi, razvija se, a ti ga samo lijepo pokupiš kao Splittera i od njega stvoriš startera. Spurs style baby.

27. Larry Nance

O njemu nemam pojma. Složio sam neku glupu facu, sličnu kao kada su Cavsi uzeli Bennetta s prvim pickom i čudio se što su Nancea izabrali. Krenuo ja guglati malo i vidm da je mali prebolio Chronovu bolest i da uspješno igra basket, pa reko može. Bravo za Lakerse, a inače je Nance solidan all-round potencijal i mogao bi se probiti pokraj Sacrea u rotaciju Lakersa.

28. R.J. Hunter

Ovaj potez Ainge mi je jasan, fali im šutera i uzeli su jednog, ali onda mi je izbor Roziera još manje jasan. Opet se osjećam ko Kylie Minogue. Kažu za njega, da čim uđe u dvoranu je opasanost , nema mjesta s terena odakle ne može ubaciti tricu. Uhvatio sam se sada kako razmišljam da je Hunter novi Curry, definitivno sam morao malo odspavati prije ove avanture. Vjerujem da će Stevens naći minutažu za njega jer im može pomoći kao šuter, a i kao kreator jer je za to bio zadužen na sveučilištu. Ma, ili mu je sve to dragi otac namjerno smjestio da bude izabran u prvoj rundi, živio NBA nepotizam.

29. Chris McCullough

Netsi su se osigurali s još jednim krilnim igračem uz Rondaea. Chris je isto iz porodice cigla, ali bar se niti ne trudi pogađati vanjske šuteve. Ne postoji mi ništa gore nego pogađati kako će igrači sa Syracuse igrati NBA ligu jer tamo je posebni program, obrambeno je full time zona i ovakvi kao Chris se redovno nakupljaju statsa. Dobra naznaka je što na prosjeku od 40 min ima skoro 2,5 ukradene lopte i 3 blokade uz standardno dobre predispozicije. Definitivno mi je jasno da nema više mjesta u Netsima za Thaddeusa Younga.

30. Kevon Looney

Ding ding ding, jackpot je otišao u Oakland. Looney je bio projiciran kao lutrijski izbor (top 14), a zbog problema s leđima (ide na operaciju) je završio u rukama Warriorsa. Idealan je za momčad Golden Statea koji obožava krila koja su u stanju odrađivati svakakve zadatke, ali se ističe kao top skakač u ovaj draft klasi. Čini mi se da je Draymond Green dobio fajt konkurenciju u ekipi, a Looney razlog da pokaže kako su svi prije njega debelo pogrriješili.

Nemojte se ljutiti ali drugu rundu neću dirati. Dodat ću samo nekoliko imena i čudnih poteza. Morey iz Houstona je opet uzeo krilo, fajtera Harrella. Cavsi su drugu rundu otvorii s Cedi Osman izborom, čemu to?. Pistonsi se pokušavaju pojačat na sf poziciji s Hilliardom (40% šutira za tri poena, Gundy to odmah skuplja). Proći drugu rundu, a ne dotaknit se Spursa i njihova izbora bi valjda bilo bogohuljenje, uzeli su centra Cadyja Lallanea rodom s Haitija koji će im pomoći da se neko potuče s Baynesom (ako ostane) na treningu. Posljednji pick drafta je pao na Luku Mitrovića, kapetana Crvene Zvezde kojeg su izabrali 76ersi (dobro je, nije centar, a mislim da su neki rekord oborili s 5 izbora druge runde na jednom draftu). The end, đenja, idem spavati ili bolje popiti kavu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE