Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Grizzliesi slavili nakon dva produžetka, loša utakmica Šarića i vrlo dobar Zubac

Zagrijavanja za nadolazeću sezonu se nastavljaju. Imali smo sinoć sedam utakmica na rasporedu, a krenut ćemo od posljednje odigrane.

Krećemo s nama najzanimljivijim susretom, a to je između LA Lakersa i Golden State Warriorsa. Ovo je bio prvi susret nekada glavnog trenera, Stevea Kerra i glavnog pomoćnog trenera Warriorsa, Lukea Waltona koji je prošle sezone odlično vodio Golden State u periodu dok se Kerr oporavljao od operacije leđa. Kerr nije imao milosti prema učeniku i njegova startna petorka je u prvom poluvremenu razbila Lakerse i na odmor su otišli s +27, dok su Lakersi do kraja susreta razliku smanjili na 112:107. Prvo ime utakmice bio je Klay Thompson s 24 poena, Steph Curry je dodao 14 poena, a najveće pojačanje Kevin Durant se upisao sa 17 poena.

Ivica Zubac u dresu Lakersa je za devet minuta u posljednjoj četvrtini upisao 2 poena, 3 skoka i 1 asistenciju, te je imao najveći +/- rating u svojoj ekipi od +12. Možda bi mu Walton trebao dati ozbiljnije minute nauštrb Tarika Blacka. Najbolji u redovima Lakersa bio je Nick Young sa 17 poena, a zvijezda predsezone D’Angelo Russell je utakmicu završio s 8 poena i 5 asistencija.

Vratimo se na početak. Večer su otvorili Washington Wizardsi i Sacramento Kingsi. Trener Kingsa, Dave Joerger je na teren poslao jednu zanimljivost, startao je s tri centra!!! – Skal Labissiere (16 minuta, nula poena i nula šuteva) Willie Cauley-Stein i DeMarcus Cousins. Pripisat ćemo ovo ludoj znatiželji i predsezoni kao vrijeme za ovakve eksperimente. Kingse to nije omelo da upišu pobjedu 124:119 do koje su ih odveli Cousins i Darren Collison s po 22 poena. Wizardsi su susret odradili bez Otta Portera i Bradleyja Beala, dok je John Wall bio na limitiranoj minutaži i upisao se s 11 poena, 4 skoka i 4 asistencije za 22 minute.

U isto vrijeme su se Pistonsi poigrali sa 7ersima i još jednom pokazali koliko je ta franšiza daleko od konkurentnosti u NBA ligi jer je Detroit igrao bez tri igrača rotacije i došao do pobjede 97:76. Double-double učinak za 27 minuta je ostavio Andre Drummond s 10 poena i 13 skokova kojima je dodao 2 asistencije, ali se opet istaknuo sa slobodnim bacanjima za koje definitivno nema lijeka. Ovaj put se proslavio s 0/4. Najbolji strijelac utakmice bio je Tobias Harris s 18 poena, a iznenadio je Michael Gbinije s 12 poena s klupe.

Dario Šarić je dobio 22 minute u startnoj petorci i susret je završio s 8 poena i 5 skokova, a opet najbolji 76er bio je Joel Embiid s 15 poena, ali je imao 7 izgubljenih lopti za 20 minuta provedenih na terenu.

Celticsi su izbombardirali Knickse s 13 trica iz 26 pokušaja, te su na kraju zasluženo slavili 119:107. Trener Bostona, Brad Stevens je rotirao 15 igrača, a nitko od startera nije igrao više od 20 minuta, te je R.J.  Hunter ukrao show sa 17 poena za 12 minuta, dok je od startera najbolji bio Avery Bradley s 15 poena. Knicksi su se u utakmici pokušavali držati s “euro pogonom”, ali to nije bilo dovoljno. Fantastične utakmice s double-double učinkom odigrali su Mindaugas Kuzminskas (18 poena i 10 skokova), te Willy Hernangomez s 12 poena i 12 sokova. Carmelo Anthony nije bio raspoložen i susret je završio s 15 poena.

Timberwolvesi nisu imali težak zadatak protiv Heata koji je odmarao sve svoje najbolje igrače, ali je njihova klupa pokazala da imaju šutersku moć s kojom su se do samog kraja držali u utakmicu. Minnesotu je do pobjede 101:96 odveo Andrew Wiggins s 23 poena, a Karl Anthony Towns je ubilježio 16 poena i 14 skokova. Prvo ime Heata bio je njihova zvijezda s Ljetne lige Rodney McGruder s 15 poena (5/9 za tri poena) i Wayne Ellington s 14 poena (4/9 za tri poena).

Bullsi su kao i Heat odlučili odigrati utakmicu protiv Bucksa bez glavnih igrača, ali to ih nije spriječilo da u posljednjoj četvrtini naprave rijetko viđen scenarij. Naime, rezultat prilikom ulaska u posljednju četvrtinu bio je 79:77 za Buckse, a tada na scenu stupaju Nikola Mirotić (22 poena) i Isaiaha Canaan (25 poena) koji vode Bullse do 37:7 rezultat u tom periodu i pobjedu od 107:86. Pozitivan učinak u redovima Bucksa imao je Jabari Parker s 21 poenom, 6 skokova i 4 asistencije, a Giannis Antetkounmpo je susret završio s 14 poena, 6 skokova i 4 asistencije.

Za kraj smo ostavili utakmicu večeri iz Houstona. Grizzliesi i Rocketsi su vodili borbu kroz dva produžetka, a glavnu riječ vodio je Troy Williams s 23 poena u redovima Meda, a najbolji strijelac Raketa bio je Montrezl Harrell s 20 poena kojima je dodao 10 skokova (8 napadačkih). Lica franšiza, Houstonov James Harden je bo maestralan s 14 poena, 10 skokova i 9 asistencija ali je imao i 7 izgulbjenih lopti, a Memphisov Mike Conley je bio fantastičan s 19 poena i 7 asistencija. Također, vidjeli smo novo oružje što su Grizzliesi spremili za novu sezonu, Marc Gasols – Conley pick igra gdje se Gasol (10 poena za 20 minuta) izvlači na šut za tri poena koje je sinoć realizirao 2/3 (tko to može braniti?).

Latest Posts

NE PROPUSTITE