Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

James nezadovoljan radom GM-a Davida Griffina

NBA trening kamp je otpočeo, a sve ekipe nastoje dati priliku svim igračima na svom rosteru kako bi što lakše uspjeli eliminirati najslabije karike svoga tima da bi ušli u sezonu u najboljem mogućem izdanju. Prošlogodišnji prvaci, Cleveland Cavaliersi, već u ovoj fazi (pred)sezone, ulaze u susret sezoni na samo njima svojstven način. Naime, nakon što je Mo Williams prvo potvrdio nastavak karijere u dresu Cavsa, ubrzo je promijenio svoju odluku pa je uprava ekipe iz države Ohio brzo morala pronaći trećeg razigravača i to iz jednostavnog razloga: Kay Felder teško može biti prva zamjena Kyrieju Irvingu.

Međutim, ono što se događa ove godine s čovjekom koji cijelo ljeto slavi naslov bez majice, J.R. Smithom, razljutilo je LeBrona Jamesa, koji niti u trenucima kada je na košarkaškom Olimpu ne može dobiti 5 minuta predaha u Cavsima. James je frustriran činjenicom kako uprava kluba još uvijek nije ponovno potpisala Smitha unatoč činjenici što je trening kamp već počeo. Da stvar bude čudnija, slična je situacija bila i prošle godine s Tristanom Thompsonom.

Evo nekoliko riječi najboljeg igrača lige o nastaloj situaciji: „Mrzim ulaziti u već drugu sezonu za redom, a da jedno od naših glavnih oružja nije ovdje. Stoga, za mene osobno i kao vođu ove ekipe, mrzim se ponovno suočavati s ovom situacijom,“ rekao je James. „On [J. R. Smith, op. a.] je jednostavno prevažan igrač za nas da bismo na takav način ušli u trening kamp. Nadam se da će se stvari brzo riješiti jer, još jednom, svi znamo koliko je on važan za našu ekipu.“

Na ovo se nadovezao i GM Clevelanda, David Griffin, rekavši kako je J. R. dobio „nevjerojatno kompetitivnu i agresivnu ponudu“. Dodatno, James je imao za reći još nekoliko stvari: „Pregovori se uvijek tiču obiju strana, ali J. R. je odradio svoj dio. Pojavljivao se svaki dan, ubijao se od posla svaki dan. Postao je igrač u oba smjera, uzor građanima Clevelanda i miljenik navijača. Odjednom, njegova uloga se svodi na to da posjećuje utakmice Indiansa zbog svoje godišnje karte. Nedostaje nam, važan je dio naše ekipe i moraju se konačno dogovoriti.“

Što se tiče kvalitete rada na trening kampu uoči sezone u kojoj Cavsi brane naslov prvaka, James je rekao: „Još uvijek nam nedostaje velik dio momčadi, stoga nismo do kraja uigrani. Jednom kada sve sjedne na svoje mjesto, a nadam se da će to biti uskoro, možemo do kraja prionuti poslu. Još uvijek imamo dovoljno kvalitete, ali ne možemo to dovesti do savršenstva budući da nismo kompletni. Ali, sve ovo ne zadržava nikoga od momaka koji se pojavljuju svaki dan. Užasno naporno radimo te svi dajemo svoj maksimum na ovom trening kampu i svakako ćemo to nastaviti,“ zaključio je James.

Znače li ovi dugački pregovori između uprave Cavsa i J. R. Smitha nove nevolje u raju, s obzirom na LeBronove otrovne strelice, ili je to jednostavno njihov način poslovanja? Možda oboje? Bez obzira na sve, teško da i jedna ekipa na Istoku može ozbiljnije ugroziti Cleveland u doigravanju, posebice u seriji na četiri pobjede u sedam utakmica. Legitimno je pretpostaviti kako će se Cleveland i sljedeće ljeto naći u NBA finalu, ali čini se da bi im za ponavljanje prošlogodišnjeg čudesnog preokreta i osvajanja naslova treba ipak ponešto dublja i kvalitetnija klupa. Naravno, u slučaju da ih u velikom Finalu dočekaju Golden State Warriorsi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE