Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

LeBron James novim ugovorom preskočio Michaela Jordana

Jedan od najboljih igrača NBA lige današnjice, a vjerojatno i jedan od najboljih ikada, LeBron James je pristao na dogovor s Cleveland Cavaliersima. Dogovorili su nastavak suradnje na tri godine za vrijeme kojih će LeBron dobiti ravno 100 milijuna dolara.

LeBron će biti najplaćeniji igrač NBA lige po prvi put u svoj karijeri. U nadolazećoj sezoni će dobiti 31 milijun dolara, a u sezoni 2017/2018. će dobiti preko 33 milijuna dolara što će biti najveći ugovor u povijesti NBA lige ako računamo jednogodišnju plaću, te je na taj način pretekao najvećeg i do sada najplaćenijeg igrača Michaela Jordana kojem su Bullsi u posljednjoj njegovoj sezoni u drecu Chicaga dali 33,1 milijun dolara.

Prije ovog ugovora LeBron je u povratku potpisao iz Miamija u Cleveland 2014. godine potpisao dvogodišnji ugovor s tzv. player option što je značilo da je mogao postati slobodan igrač i prošle sezone. Razumljivo, on je tek ovog ljeta postao slobodan igrač te je mogao pregovarati o mnogo većem ugovoru zbog porasta salary capa.

„ Ja samo želim da znate kako ponovno potpisujem za Cleveland, za momčad iz mog rođenog grada“ rekao je LeBron. „ Mogućnost da branim titulu u svom gradu me je inspirirala da produžim ugovor s Clevelandom. Ovo je bila nevjerojatna sezona. Jedva čekam da vidim dečke, Jedva čekam da se vratim i da zajedno pokušamo obraniti titulu prvaka.“

Cleveland Cavsi će zasad u nadolazećoj 2016/2017. sezoni igrače plaćati preko 115 milijuna dolara, te će opet morati platiti porez na luksuz. A još nisu produžili ugovor s J.R.Smithom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE