Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

NBA U-21: Najbolji mladi igrači lige

Odlaskom Michaela Jordana u mirovinu NBA liga je isprofilirala nekoliko zaštitnih lica svog sporta. Post Jordan eru je obilježio Kobe Bryant, a desetljeće nakon LeBron James.

LeBron je istina još aktivan, ali svakako se mirovina bliži kroz par godina. No, vodstvo lige ne treba brinuti s obzirom na nadolazeće mlade zvijezde. Stoga smo se pozabavili popisom najboljih mladih igrača lige.

Best young players in NBA

ja-morant

Ja Morant

Rookie of the year koji je eksplodirao u izostanku Ziona Williamsona u aktualnoj sezoni 2019./2020. Odličan atleta koji je do sada oduševljavao svojim zakucavanjima i atrakcijama. Dame Lillard ga je spriječio ipak da uđe u doigravanje, ali svakako se istaknuo kao jedan od sedam “novajlija” u povijesti koji je imao više od 17 poena i sedam asistencija u prosjeku.

trae-young.

Trae Young

Njegovo ime bit će vječno vezano uz Luku Dončića jer su međusobno razmijenjeni nakon drafta. Iako je Dončić kompletniji igrač, nakon dvije godine odmaka možemo reći da je trade bio win-win situacija. Young se prometnuo u odličnog ofenzivca te je samo Lillard bolji šuter s 9+metara u ligi. Unatoč nedostacima u obrani Young je ove sezone bio među sedam najboljih strijelaca te je drugi asistent lige s devet asista u prosjeku.

zion-williamson-best-young-nba-players

Zion Williamson

Igrač na kojeg liga najviše računa jer mu se predviđa velika budućnost u rangu Kobeja i LeBrona s obzirom na njegovu dominaciju. Ali problem je zdravlje jer će morati smanjiti kilažu ako želi igrati više od 28 minuta u prosjeku s ciljem da izbjegne ozljede. Ako uspije ostati zdrav, mogao bi biti jedan od najboljih u godinama koje dolaze.

Luka Doncic-nba-young-players- best-young-players-in-nba

Luka Dončić

Sunsi i Kingsi nisu vjerovali da će njegov skillset biti dovoljno kvalitetan za NBA ligu pa su ga prepustili Atlanti/Dallasu. Na kraju su gadno pogriješili jer nisu vjerovali igraču koji je kao 18-godišnjak dominirao među profesionalcima u Europi osvojivši Euroligu, španjolsko prvenstvo i Eurobasket sa Slovenijom. Prosjeci od 28 poena, devet skokova i osam asistencija u regularnoj sezoni dovoljno govore za sebe. Dončić je najmlađi igrač u povijesti koji je dogurao do 2000 poena. Samo nebo je granica za Luku!

Jaren Jackson Jr.

Odličan tandem s Morantom. Jaka obrambena snaga i budućnost što bi mu moglo donijeti obrambene nagrade uskoro. S obzirom na visinu solidan je ball handler te šutira vrlo dobro. Iako ima čudan izbačaj, bitno je da šutevi ulaze. Idealan partner Ja Morantu s kojim bi Memphis mogao biti opasan konkurent na zapadu.

Collin Sexton

Solidan igrač koji je odlično odigrao u svojoj drugoj sezoni. Mana je ipak što se radi o beku šuteru zarobljenom u tijelu playmakera pa posjeduje prostor za razvoj takvih vještina. No, brze noge i raspon ruku omogućuje mu dobre obrambene sposobnosti, dok se u napadu već dokazao. Jedina svijetla točka u lošim Cavsima

Tyler Herro

Otkriće s Floride. Posebice u trenutnom doigravanju. Jedinstveno šutersko rješenje i možda jedan od rijetkih “sharp shootera” lige. Miami se pokazao odličnim u otkrivanju skrivenog talenta. Osim šuterskih sposobnosti, Herro se pokazao efikasnim u off-the ball kretnjama i šutiranju iz driblinga. Igrač solidnog dodavanja mogao bi postati sekundarni razigravač.

Latest Posts

NE PROPUSTITE