Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Novo-staro lice u Bostonu

Momčad Boston Celticsa i dalje radi na popunjavanju igračkog kadra za sljedeću sezonu. Tyler Zeller potpisao je produljenje ugovora s Keltima, dok je novo/staro lice u svlačionici Gerald Green.

“Srednji brat” Zeller u NBA-u je debitirao 2012. godine za Cleveland Cavalierse, dok je u glavni grad Massachusettsa pristigao na ljeto 2014. godine. U naredne dvije sezone zaradit će 8 milijuna dolara, dok bi na parketu trebao dijeliti minutažu s novopristiglim centrom Alom Horfordom, dojučerašnjim članom Atlanta Hawksa. Proteklu je sezonu postizao 6,1 koš uz 3 skoka za 11,8 minuta po susretu.

Gerald Green vraća se na mjesto otkuda je i krenuo njegov NBA put, kada je 2005. odabran od strane Celticsa. Nije se dugo zadržao, nakon dvije godine ulaženja s klupe odlučio je promijeniti sredinu te je sreću potražio u Minnesota Timberwolvesima. Put ga je preko još 6 NBA momčadi te ruske, kineske i Development lige doveo natrag u Boston, za koji je potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 1,4 milijuna dolara.

Iako je zagazio u četvrto desetljeće svojeg života, prošlu je sezonu odradio korektno – 8,9 koševa po utakmici u dresu Miami Heata. Slovi za jednog od najboljih dunkera u ligi, što potvrđuje i titula s All-Star natjecanja u zakucavanju iz 2007. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE