Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Određen službeni datum otvaranja NBA sezone 2016/17

Dok su oči čitavog košarkaškog svijeta uperene u Rio de Janeiro i izvrstan košarkaški turnir koji ondje imamo priliku gledati, vijesti iz NBA lige dolaze na kapaljku. Ljetna liga je završena, a sve do početka predsezone nećemo imati priliku gledati loptanje pod obručima s one strane bare. No, da ne bude sve tako sivo, svi košarkaški sladoku*ci u četvrtak su dobili raspored utakmica za sezonu 2016/17 koja počinje 25. listopada kada branitelji naslova Cleveland Cavaliersi izlaze na parket.

Televizijske kuće ESPN, ABC i TNT prenosit će ukupno 164 utakmice na državnoj razini. Ne treba biti odveć mudar kako bi se došlo do zaključka da je Kevin Durant, zajedno sa svojim Warriorsima, glavna meta prijenosa svih televizijskih kuća koje će prenositi njihove utakmice 28 puta. Usporedbe radi, utakmice Orlando Magica i Marija Hezonje bit će samo na njihovoj lokalnoj TV postaji cijelu sezonu osim 3. ožujka kada će ESPN prenositi utakmicu protiv Miami Heata. Valja napomenuti kako se raspored prijenosa utakmica može promijeniti ukoliko neka ekipa bude iznenadila. Jednako tako, svaka od 30 NBA ekipa bit će barem jednom na nekoj od gore navedenih nacionalnih televizija.

Sigurni smo kako obožavatelji košarke diljem svijeta iščekuju novu sezonu iz milijun razloga. Netko jedva čeka Božić, ne zbog poklona ispod bora, snijega ili mamurluka, već zato jer Golden State Warriorsi tada prvi put imaju priliku za revanš protiv LeBrona Jamesa u njegovoj zgradi. Oni čije je srce ostalo u Oklahomi nabrijavaju se zajedno s Russellom Westbrookom te željno čekaju dolazak odbjeglog brata Kevina Duranta u Chespeake Energy Arenu. Obožavatelji nekada šampionske ekipe Miami Heata vjerojatno će dijelom navijati za Bullse i Dwaynea Wadea kojeg će nesumnjivo toplo dočekati kada prvi put dođe natrag na Floridu. Ne treba zaboraviti niti duel Dallas Mavericksa protiv Warriorsa gdje će Harrison Barnes i naš brat Andrew Bogut željeti pokazati kako je za njih i dalje bilo mjesta u ekipi iz Oaklanda. Što tek reći za atmosferu koja će dočekati Derricka Rosea kada se vrati u Vjetroviti grad u dresu New York Knicksa?

Konačno, teško je opisati radost obožavatelja košarke na našim prostorima. Košarkaška euforija sa Olimpijskih igara i povezanost sa igračima reprezentacije prenijet će se i na NBA parkete s obzirom da je tamo nikada veća hrvatska kolonija. Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Mario Hezonja, Dragan Bender, Ivica Zubac, Ante Toni Žižić držat će nas budnima više nego ikada prije. A sad na spavanje do listopada!

Evo nekoliko najzanimljivijih datuma u novoj NBA sezoni:

Otvaranje sezone, 25. listopada:

Cleveland Cavaliers – New York Knicks

Portland Trail Blazers – Utah Jazz

Golden State Warriors – San Antonio Spurs

Božić:

New York Knicks – Boston Celtics

Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors

San Antonio Spurs – Chicago Bulls

Oklahoma City Thunder – Minnesota Timberwolves

Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers

Top 10 najboljih susreta, rank by SBNation:

  • Golden State Warriors – Dallas Mavericks (9. studeni)
  • New Orleans Pelicans – Minnesota Timberwolves (23. studeni)
  • Chicago Bulls – New York Knicks (4. studeni)
  • Golden State Warriors – San Antonio Spurs (25. listopad)
  • Boston Celtics – Toronto Raptors (9. prosinac)
  • Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers (28. listopad)
  • Los Angeles Clippers – Golden State Warirors (7. prosinac)
  • Miami Heat – Chicago Bulls (10. studeni)
  • Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors (25. prosinac)
  • Oklahoma City Thunder – Golden State Warriors (11. veljače)

Latest Posts

NE PROPUSTITE