Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi se spasili, Miami i Oklahoma prošli dalje

Noæas smo vidjeli možda i najuzbudljiviju utakmicu ovogodišnjeg doigravanja. San Antonio Spursi su u zadnjim sekundama èetvrte èetvrtine uspjeli izjednaèiti i zatim u produžetcima slaviti protiv Memphisa, dok su Miami i Oklahoma City pobjedama ostvarili prolazak u drugi krug.

Spursi su u noæašnju utakmicu ušli s opasnošæu od ispadanja iz doigravanja jer Memphisu treba još samo jedna pobjeda da ih izbaci, no nisu dopustili da se to dogodi na njihovom terenu. Vidjeli smo vrlo uzbudljivu završnicu u kojoj je Manu Ginobili pogodio težak šut, ali mu je stopalo bilo na liniji trice pa je Memphis ostao u minimalnom vodstvu. Nakon toga Zach Randolph pogaða dva slobodna bacanja i Memphis ima prednost od tri poena, a do kraja je bilo 1,7 sekundi. To je bilo dovoljno da Gary Neal pogodi tricu i utakmicu odvede u produžetak. Spursi su tada imali psihološku prednost te su dodatni period igre dobili rezultatom 13:6 i tako ostvarili važnu pobjedu. Statistiku i izvještaj s utakmice možete pogledati ovdje.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (41)
  • Asistencije: Tony Parker (9)
  • Skokovi: Marc Gasol (17)
  • Ukradene lopte: Raymond Felton (4)
  • Blokade: Serge Ibaka (9)

Miami Heat je u svojoj dvorani ostvario novu pobjedu protiv Philadelphije i tako prošao u drugi krug doigravanja gdje æe igrati protiv Boston Celticsa. Sixersi otvaraju utakmicu sa 20:10, ali nakon toga stvari u svoje ruke uzima Miami te do kraja polako gradi prednost. U posljednjoj je èetvrtini Philadelphia imala nekoliko prilika za dostiæi Miami, ali nisu ih iskoristili te su završili svoj ovogodišnji nastup u doigravanju. Dwyane Wade predvodio je svoju momèad sa 26 poena, 11 skokova i 7 asistencija, a cjelokupnu statistiku možete pogledati ovdje.

I Oklahoma City je uspjela ostvariti èetvrtu pobjedu te tako proæi u drugi krug doigravanja. Kao i Miami, konaèan rezultat u seriji protiv Denver Nuggetsa iznosi 4-1. Utakmica je riješena preokretom u posljednjoj èetvrtini. Denver je vodio sa 9 poena razlike samo 3 i pol minute do kraja, ali Kevin Durant od tada pa do kraja susreta postiže 14 poena i vodi svoju momèad do pobjede 100:97. U drugom krugu doigravanja Thunderi æe igrati protiv boljeg iz dvoboja San Antonio-Memphis. Durant je utakmicu završio sa 41 poenom i 5 skokova. Cijelu statistiku i izvještaj s utakmice možete pogledati ovdje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE