Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Treneri i suigrači oduševljeni hrvatskim centrom

Ivica Zubac bi se ovog tjedna trebao vratiti u Hrvatsku na zasluženi odmor nakon Ljetne lige. Lakersi nisu uspjeli daleko dogurati iako su imali jako talentiran roster, ali ljubitelje košarke u Hrvatskoj sigurno raduju odlične partije koje je Ivica pružio.

On ostvaruje dobru poziciju i ima mekane ruke. Može raditi razne stvari, izlazeći na šut iz kornera i pogađajući te šuteve ili završavati oko obruča. Počinje završavati s više snage i počinje shvaćati nivo fizikalija potrebnih za biti uspješan u ligi.“, izjavio pomoćni trener Lakersa Theo Robertson.

Tijekom Ljetne lige, Zubac je bilježio 10,6 poena i 7,2 skoka po utakmici uz 64% šuta iz igre. Bio je koristan na obje strane terena u što se uvijek sumnja kada su europski centri u pitanju te ga se već počelo uspoređivati s igračima poput Marca Gasola.

Nisam znao da je tako dobar defenzivno. Jako je agilan i blokira sve oko obruča. Defenzivno je bolji nego što sam mislio. Za 2 do 3 godine, ne vidim zašto ne bi bio kao Marc Gasol.“, rekao je Anthony Brown, Ivičin suigrač.

Razlika između njega i Gasola u mlađim danima je to što Zubac odmah pokazuje o kakvom igraču i talentu se radi dok je Marcu trebalo dosta vremena na prilagodbu. Ovo je bila samo Ljetna liga i on je tog svjestan te se čini kako je čvrsto s „nogama na zemlji“.

Nisam znao da ću ovako igrati. Znao sam da ću pokazati svima što posjedujem i dokazati zašto su me izabrali, ali nisam očekivao da ću ovako igrati. Sada imam puno samopouzdanja da znam kako igrati. Ovo je bila samo Ljetna liga i to je ništa, ali dalo mi je samopouzdanje da mogu igrati protiv tih igrača“, rekao  je Ivica na svoje igre.

Zanimljivo je da je cijelog života veliki navijaš Lakersa te je prije samo nekoliko mjeseci gledao „posljenji ples“ svog idola Kobeja Bryanta, a rekao je da uz njegov dres posjeduje i dresove Paua Gasola i Andrewa Bynuma.

Prijatelji i svi ostali su jako ponosni na mene. Želim im zahvaliti i nadam se da će me nastaviti podržavati.“

Krađa drafta, The Next Big Thing ili kako god želite, sada se možemo samo nadati i vjerovati riječima igrača kao što je Brandon Ingram:

Ima stvarno jako dobre šanse da postane velik igrač.

Latest Posts

NE PROPUSTITE