Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Tyronn Lue potpisao dugoročni ugovor s Cavaliersima

Tyronn Lue je postao prvak samo 4 mjeseca nakon što je postao glavni trener i sada će za to biti bogato nagrađen. Lue i Cleveland Cavaliersi su dogovorili novi petogodišnji ugovor vrijedan 35 milijuna dolara, prenosi Verticalov Adrian Wojnarowski.

Lue je došao u Cavalierse 2014. godine kao pomoćni trener Davidu Blattu. Tada je pristao na četverogodišnji ugovor vrijedan 6,5 milijuna dolara, što je ujedno bio i najveći ugovor među NBA pomoćnicima. Nakon što je Blatt otpušten, Lue preuzima klupu i dogovara 3 milijuna dolara za sezonu 2015-16, 3 milijuna za sezonu 2016-17 i 3,5 milijuna za sezonu 2017-18. Ipak, ovaj dogovor nikada nije bio pismeno potvrđen pa se Lue u međuvremenu izborio za bolje uvjete.

Cavaliersi mogu biti zadovoljni obavljenim poslom. Lue je dobio najvažniji blagoslov u gradu Clevelandu, onaj od LeBrona Jamesa te je uspio podići ostatak ekipe i učiniti ih učinkovitima i konstantnima. Pozitivan feedback je dobio i od ostatka ekipe. Svakako bitnu ulogu igra i odličan posao koji je napravio ove godine u velikom finalu, kada je okrenuo 3-1 vodstvo Golden State Warriorsa. Taktika koju je tada odabrao bila je pun pogodak. Naravno, uz životne partije Jamesa i Kyrieja Irvinga.

Lue se smatra kao jedan od bolji mladih trenera u ligi te je logično da tako bude i plaćen. Vlasnicima je ipak bitniji njegov dobar odnos s LeBronom koji je ključan u cijeloj ovoj priči. Lue je pokazao talent i hrabrost, a nitko mu ne može osporiti da se zna naći na pravom mjestu u pravo vrijeme, igrački i sad kao trener. Raditi kao trener u post James Cavaliersima je iznimno teško i ne dobiti naziv Lebronovog privjeska je gotovo nemoguće. Puno sreće Tyronnu u njegovoj borbi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE