Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wiggins ima velika očekivanja u novoj sezoni

29 pobjeda i 53 poraza uz igru dostatnu za ništa više od 13. mjesta na ljestvici Zapadne konferencije. Riječ je o Minnesota Timberwolvesima, jednoj od trenutno najzanimljivijih momčadi u NBA-u, od koje se nadolazeće sezone očekuje bijeg s dna Zapada te konačni iskorak među momčadi koje se bore za doigravanje.

Franšiza koja je svoje najbolje dane bilježila na početku novog milenija predvođena Kevinom Garnettom, svoj vrhunac dostigla je u sezoni 2003./04. kada ih je u finalu Zapada izbacila momčad Los Angeles Lakersa. No, tada kola kreću nizbrdo. Ne samo da je doigravanje postalo stran pojam u rječnicima fanova ekipe iz Target Centera, već je redovita pojava bila da Wolvesi zauzimaju posljednje mjesto konferencije.

No, agoniji se napokon nazire kraj. Dva prva izbora na draftuAndrew Wiggins (2014.) i Karl-Anthony Towns (2015.) te novi trener Tom Thibodeau svijetlo su na kraju tunela za Wolvese, te je samo pitanje vremena, naravno ako ekipa ostane na okupu, kada će ugledati doigravanje te se umiješati u borbu za sam vrh Zapada. Wiggins ih vidi već ove sezone.

Mislim da ćemo imati mnogo bolju sezonu od prethodne. Mnogo se stvari događalo tijekom ljeta te imamo neke nove ljude. Mislim da smo prošle sezone mogli pobijediti bilo koju ekipu, bilo kad i bilo gdje. Ove godine možemo uhvatiti doigravanje. Ništa nije lako, ali moramo raditi da bi dostigli ciljeve,” izjavio je najbolji strijelac Wolvesa protekle dvije sezone.

Neke stvari mogle bi izaći na vidjelo već u prvih desetak dana nove sezone s obzirom na to da ih na samom početku očekuje 5 susreta (Memphis, Sacramento, Memphis, Denver, OKC) s možda i izravnim konkurentima za doigravanje. U svakom slučaju, trener Thibodeau će učiniti sve da njegova momčad napokon ugleda doigravanje na vrlo jakom Zapadu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE