Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Za očekivati ? Adam Silver iznenađen slabijom gledanošću NBA finala

Gledanost NBA finala je na rekordno niskim razinama u SAD-u. Nešto što Adam Silver i društvo nisu očekivali. Kako piše New York Post, vodstvo lige nije očekivalo slabiju gledanost s obzirom da je LeBron James u trenutku pisanja svoje individualne povijesti, na korak do četvrtog naslova s tri različite momčadi.

Teme i priče tko je najbolji košarkaš u povijesti ponovno su otvorene, a to je i mišljenje jednog od najvećih rivala Michaela Jordana, Isiaha Thomasa. S druge strane postoji i kritičari kao što je Stephen A. Smith koji smatra kako je moderna era “najmekša ikada”.

Silver navodno kuje plan kako izbjeći NBA finale u listopadu za sljedeću sezonu jer je to mjesec koji je prepunjen sportskim događajima u Americi te da je stari termin izvlačio maksimum. Stoga se šef lige nada kako će brojke biti bolje u novoj sezoni.

Već je razrađen plan kako se neće nositi majice o rasnoj nejednakosti, a s parketa će se u novoj sezoni ukloniti i slogan Black Lives Matter jer kako prenosi New York Post, navijači su se zasitili aktivizma i žele na sportskim terenima gledati samo sport.

Politiziranje koje nije uspjelo

Iako ima osebujan javni nastup, izgleda da je Donald Trump u mnogočemu bio u pravu pa tako i po pitanju gledanosti NBA lige kada je izjavio kako je pretvorena u političku organizaciju i da zbog toga gubi na gledanosti (pa tako i on ne želi više gledati takvo što). Srećom pa je Michael Jordan na vrijeme obavio par poziva jer bi se LeBronov prosvjed o bojkotu utakmica pretvorio u političku kampanju…

Stoga se u svojim analizama NBA vodstvo može zapitati koji su uzroci zašto manje ljudi u SAD-u manje gleda košarku, iako je LeBron na korak do povijesnog ostvarenja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE