Thursday, February 22, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dennis Rodman: 10 nevjerojatnih priča iz svlačionice

Dennis Rodman jedan je od jedinstvenih „osobenjaka“ i najvećih „luđaka“ u povijesti NBA lige. Osim svojih košarkaških sposobnosti, kao jedan od boljih obrambenih igrača i skakača, za sobom je vukao neke najluđe priče od kojih su neke ušle u legendu.  

Rodman je često kritiziran kao „problem u svlačionici“. Sa sobom je oduvijek vukao neke kontroverzne priče. Stoga, donosimo Rodmanovih deset nevjerojatnih priča iz svlačionice.

bulls1996roster-1-rodmann-pippen-kukoc-jordan

Nije razgovarao s Jordanom i Pippenom prije utakmica

Iako je bio dio jedne od najvećih trojki u povijesti košarke, Dennis Rodman zapravo nije bio u nekom posebno prisnom odnosu s Michaelom Jordanom i Scottijem Pippenom. Navodno kruže glasine kako Rodman uopće nije razgovarao s „Batmanom i Robinom“ prije i poslije utakmica. Jedina tema bila je košarka za vrijeme zagrijavanja i utakmica gdje se međusobno surađivalo s ciljem pobjeđivanja.

rodmanhogannwo-1

Napustio trening prije NBA finala zbog hrvanja

Šokantna odluka u finalu 1998. koje je u dokumentarcu The Last Dance okarakterizirano kao jedno od najtežih. Rodmana to uopće nije uzbuđivalo već je odlučio preskočiti trening uoči finalne utakmice. Philu Jacksonu se nije svidjela ta odluka jer se Rodman nije javio nikome, a u međuvremenu je otišao „na kečere“ kako bi se u WCW Nitro eventu družio s Hulkom Hoganom. Nasreću, vratio se neozlijeđen te je odigrao odličnu ulogu u finalu.

Kontroverze na parketu

dennis-rodman-sudac

Suspenzija zbog udaranja suca

Mnoge NBA momčadi bile su zabrinute hoće li Rodman zaraditi suspenziju pa su ga stoga izbjegavale. Rodman je tijekom 1996. izbjegao veću suspenziju nakon sa sucem. Nakon dvije tehničke, umjesto odlaska u svlačionicu unio se u lice sucu kojeg je „blago“ udario te je na kraju bez novčane kazne dobio šest utakmica kazne.

rodmanmalonefinals-utah-bulls

Novčana kazna zbog vrijeđanja navijača Jazza

Još jedan oblik kazne zaradio je nakon kontroverznog rivalstva s Utah Jazzom. Jednom prilikom je vrijeđao navijače Jazzera, koji su poznati kao Mormoni, na vjerskoj osnovi. Na kraju je dobio 50 tisuća dolara kazne.

rodmanrobinson-spurs

Mržnja prema Davidu Robinsonu

Spursi su se u jednoj sezoni kockali s Rodmanom te su htjeli sastaviti dinamični duo s Davidom Robinsonom. No, tandem nije nikako mogao uskladiti istu valnu duljinu. Robinson je okarakteriziran kaao miran i posvećen igrač, dok je Rodman s druge strane bio „kontroverzan“ i neozbiljan. Jednom prilikom Rodman je priznao da je mrzio Robinsona jer je „bio predobar“ i da su njihove razlike u mentalitetu bile prevelike.

bullsbench90s-phil-jackson

Godišnji odmor usred sezone

The Last Dance potvrdio je tu priču još jednom o kratkom godišnjem odmoru usred sezone 1998. godine. Phil Jackson je dopustio Rodmanu odlazak na par dana. A Rodman je to vrijeme iskoristio za partyje u Las Vegasu, no ubrzo se vratio treninzima, a srećom momčad i rezultat nisu patili.

rodmanpistons-shotgun-sačmarica-na-treningu

Pojavio se sa sačmaricom na treningu

Jedna od najkontroverznijih priča Rodmanove karijere datira iz 1993. za vrijeme boravka u Detroit Pistonsima. Rodman je navodno saznao da njegova, sada bivša žena, spava s nekim od suigrača pa se na treningu pojavio s oružjem s namjerom da ga upotrijebi „na sebi“ dok je sjedio u autu. Srećom, Rodman je zaspao u autu slušajući Pearl Jam. Nakon što se probudio, shvatio je da želi nastaviti živjeti.

rodmancamera

Suspenzija zbog udaranja kamermana

NBA liga dopušta kamermanima da snimaju i fotografiraju ispod koševa. Naravno, jedan od njih nije mogao izbjeći sukob s Rodmanom kojeg je onesvijestio nakon udarca u međunožje. Zbog tog poteza zaradio je 11 utakmica suspenzije uz novčanu kaznu od 25 tisuća dolara. Osim toga, Rodman je platio 200 tisuća dolara kamermana za nadoknadnu štete.

rodmanmalone-wcw

Pokušao izvoditi „hrvačke zahvate“ na Karlu Maloneu

Nakon NBA finala 1998. Dogovoren je WCW „kečerski“ meč između Rodmana i Hulka Hogana protiv Karla Malonea i Dallasa Pagea. Inače, radilo se o drugom najgledanijem eventu u povijesti te kompanije.

Ništa to ne bi bilo čudno da Rodman nije htio započeti „hrvačku priču“ tijekom finalne serije. Jedan od tadašnjih komentatora, Bob Costas, bio je zgrožen da Rodman pokušava izgraditi „wrestling storyline“ za vrijeme jako bitnih playoff utakmica. Zanimljivo, oba igrača su se kasnije dobro slagala izvan parketa.

rodmancarmen

Ljubavni život s Carmen Electrom

Carmen Electra je kao gost u nedavnom dokumentarcu otkrila neke lude detalje njihove veze. Bivša pornozvijezd je čak priznala kako su prakticirali „one stvari“ na javnim mjestima poput treninng kampa Bullsa. Danas je to smiješna priča, ali da se u to vrijeme saznala Rodman bi vjerojatno zaradio još jednu suspenziju.

Osim Carmen Electre poznata je i kontroverzna priča s Maddonom koja mu je navodno nudila novac….

Latest Posts

NE PROPUSTITE