Sunday, February 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Deset najboljih igrača koje je Jordan spriječio da osvoje NBA naslov

Michael Jordan je u karijeri osvojio šest famoznih naslova prvaka. To je ujedno značilo da je time spriječio neke igrače u istom naumu. Mnogi od njih bili su igračine i zasluženi budući Hall of fameri.

Tadašnji brojni All-Star igrači, ali čak i članovi Dream Teama jednostavno su se rodili u krivo vrijeme, a za to je najzaslužniji upravo bio Michael Jordan.

Pozabavili smo se stoga s najboljim igračima koji zbog Jordana nisu ni bili u prilici da osvoje prsten.

payton-kemp

Shawn Kemp

Iako nije toliko dugo trajao na najvišoj razini, Kemp je zajedno s Paytonom bio jedan od najboljih tandema koji nisu osvojili naslov. Svoj vrhunac njihovi Sonicsi imali su u sezoni 1995./1996 kada je njihova momčad bila jedna od boljih s vrhunskim 64-18 skorom. Na kraju su poraženi u šest utakmica protiv Bullsa koji su te sezone imali legendarnih 72-10.

pricecavs-mark-hall-of-fame

Mark Price

Jedan od vrlo kvalitetnijih pojedinaca tadašnjeg vremena. Nisu se nikada susreli u finalu, ali imali su neke okršaje u doigravanju. Prije svega, pamti se The Shot. Price je član ekskluzivnog kluba 50-40-90.

penny-hardaway-shaq-najbolji-tandemi-koji-nisu-osvojili-naslov

Anfernee Hardaway

Još jedan od onih koji je tvorio vrhunski tandem, ali nikada nije osvojio naslov. Shaqu je to kasnije uspjelo, no Hardaway nije bio te sreće. Njihov Magic je čak izbacio Bullse u povratničkoj Jordanovoj sezoni, ali iduće godine su bili pometeni od Chicaga.

hardaway-tim-hall-of-fame

Tim Hardaway

Iako možda nije bio individualno kvalitetan kao neki na popisu, ali može žaliti za prilikama koje je propustio s Heatom i sezonom 1996./1997. kada su imali skor 61-21. Međutim, na kraju su poraženi u konferencijskom finalu u pet utakmica.

USA BASKETBALL

Chris Mullin

Član legendarnog Dream Teama. Jednostavno nije imao preveliku priliku s Warriorsima, a kasnije je propustio do titule s Pacersima gdje je boravio od 1997. do 2000., ali ipak već na zalasku karijere. Peterostruki All-Star s izborom u prvu petorku 1992. godine.

Reggie Miller

Mullinov suigrač i jedan od najboljih šutera u povijesti. Njihovi dueli tijekom godina bili su epski, a čak je Miller došao najbliže 1998. godine da završi dinastiju i niz Bullsa. Imali su Pacersi priliku tijekom sedam utakmica u konferencijskom finalu, ali Jordan je ipak rekao ne.

Patrick Ewing

Nitko više nije bio “mučen” od Jordana kao Pat Ewing. Nebrojeno mnogo puta su se susretali u doigravanjima i Ewing je redovno gubio. Počevši od koledža pa sve do NBA lige. Ewingovi Knicksi su u Jordanovom izostanku došli do finala, ali su na kraju poraženi od Rocketsa.

Karl Malone i John Stockton

Tandemski članovi Dream Teama i Utah Jazza. S obzirom da su igrali zajedno u Jazzerima naveli smo ih kao dvojac. Njihovi dvoboji u finalima s Jordanom bili su majstorski i njima je Jordan pisao povijest sporta. Malone i Stockton bili su predobri, ali nedovoljno dobri za Michaela.

charles-barkley-michael-jordan

Charles Barkley

Chuck je bio briljantan. Pamti se njegova sezona sa Sunsima 1993. kada je imao vrhunske partije, čak i u finalnoj seriji gdje je jednom utrpao 42 poena. No, ni to nije bilo dovoljno jer je Jordan u toj seriji finala imao prosjek od 41 poena po utakmici te je bio nezaustavljiv!

Latest Posts

NE PROPUSTITE