Saturday, September 23, 2023

ZADNJE OBJAVE

Golden State Warriorsi nisu “mrtvi”

Turbulentni startni tjedni su iza Golden State Warriorsa koji su ipak pokazali da nisu još “mrtvi”, odnosno otpisani. Nikako navijači ne mogu prežaliti “što bi bilo da je Thompson zdrav” situaciju….Dojma smo da bi ambicije bile znatno veće…

Međutim, s druge strane postoji bazen NBA navijača koji se raduju neuspjesima Warriorsa koji žele da njihova vladavina dođe kraju i da se nikada ne vrati.

Buđenje otkako se vratio “The Glue guy

Nešto sporiji start ponovno je doveo u pitanje sposobnosti Stepha Curryja kao vođe, a i sama momčad nije izgledala pretjerano dobro. Ali kritike kao da su motivirale Kerrovu momčad…

Uslijedila je luđačka 62 poena utakmica, a za njom i 30+ odmah večer poslije…Steph kao da je želio reći: “Još nismo rekli svoje.”

Utakmica sezone Curryja išla je usporedno s povratkom Draymonda Greena koji ima nemjerljivo pozitivan utjecaj na Kerrov sistem igre. Iskustvo i inteligentna obrambena rješenja i rad za suigrače otključao je mogućnosti koji na počektu sezone nisu postojale….

Green je daleko od napadački najboljeg rješenja i tu se vidi još koliko Thompson nedostaje, u oba pravca….Ali s Greenom su Warriorsi u nekoliko navrata pokazali naznake one stare momčadi..

Buđenje pojedinaca koji su dužni

Valja također istaknuti dobre role Andrewa Wigginsa koji je poboljšao kreaciju šuta. Eric Paschall je imao dobrih rola, a James Wiseman je znao djelovati kao kandidat za Rookie of the year nagradu sa svojih par bljeskova. Wiseman izgleda kao igrač s kojim Warriorsi nisu pogriješili, ali još je potrebno vremena, rada i njegove individualne prilagodbe na NBA okruženje.

Wiggins je inače najveći dužnik u ovoj momčadi s obzirom na prošlu sezonu, ali s dobrim partijama i boljom formom u najgorem slučaju može poslužiti kao odličan trade asset u budućnosti.

Komadić torte koji nedostaje

Naravno, komadina torte je Klay Thompson, no u trenutnim postavkama nedostaje malo veći doprinos novopridošlog Kellyja Oubrea mlađeg. Nedostaje ta viša razina vanjskog šuta koju je znao pokazivati u prethodnoj momčadi.

S nešto jačim doprinosom Oubrea, prije svega mu treba konstantnost, bi Warriorsi definitivno bili i boljoj poziciji da ih se spominje kao konkurentnu playoff momčad. Sinoćnji preokret protiv snažnih Clippersa dovoljno govori o potencijalu momčadi koji bi mogao biti pravi putokaz….

Latest Posts

NE PROPUSTITE