Monday, June 17, 2024

ZADNJE OBJAVE

Most Improved Player: Jerami Grant istaknuo kandidaturu

Prelazak iz Denver Nuggetsa u Detroit Pistonse pokazao se kao pun pogodak. Nakon svega par uvodnih utakmica nove sezone Jerami Grant je definitivno istaknuto svoju kandidaturu za Most Improved player award – igrača koji je najviše napredovao.

Radi se prije svega o odlasku tijekom free agencyja i odbijanju nastavka suradnje s Nuggetsima gdje je bio svjestan da neće biti ni blizu prve opcije, dok je u Pistonsima to praktički i postao.

Nedavna utakmica od 31 poen i 10 skokvoa protiv Phoenix Sunsa možda je bila najbolji pokazatelj Grantove trenutne forme.

Pogled na brojeve

Obično liga nagrađuje igrače koji dobivaju više minuta ili one koji bolje iskorištavaju svoju trenutnu minutažu. Tako je bilo u zadnja dva slučaja, Pascal Siakam i Brandon Ingram.

Grant je oboje od navedenoga, a dolaskom u Pistonse poduplao je svoje brojke pa je trenutno na 24.8 poena u prosjeku po utakmici uz 6.4 skoka i 1.6 asistencija što ga svrstava u elitnu kategoriju igrača koji su preko 22 poena u prosjeku (22+5 minimum).

19. mjesto ukupno kao strijelac i peto među krilnim igračima je zavidan uspjeh unatoč strašnoj konkurenciji. Ruku na srce, Grant postaje zvijezda u lošim Pistonsima, ali iskorištava loše Pistonse na najbolji mogući način.

Kada uzmemo u obzir iskoristivost, šut za tri poena, skokove, i sve ostalo možemo reći da se radi o jednom od boljih početaka sezone jednog krilnog igrača.

Sezona je tek počela, ali Grant je pokazao da je spreman za velike stvari ukoliko uhvati konstantnu formu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE