Tuesday, May 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Osam NBA igrača koji su preminuli na vrhuncu karijere

Mnogi mladići sanjaju o odlasku u NBA ligu. Nekima to pođe za rukom i na kraju naprave odličnu karijeru po kojoj ostaju prepoznati u svijetu sporta i košarke.

Međutim, neki od njih doživjeli su tragediju na svom vrhuncu napustivši nas prerano. Nama najpoznatiji primjer je u liku i djelu Dražena Petrovića te je on naš broj jedan. Stoga smo istražili kojih je još sedam igrača, uz Dražena, preminulo na svom košarkaškom vrhuncu.

Conrad McRae (29 godina)

Primjer igrača koji je preminuo prije ispunjavanja svog NBA sna. Igrao je u inozemstvu prije ugovora s Orlando Magicom u dobi od 29 godina. Igračina s odličnim fizikalijama prije treninga bi se znao onesvijestiti. Doktori su ga upozoravali da prekine karijeru, ali htio je igrati u NBA ligi bez obzira na sve. To ga je na kraju koštalo života jer je preminuo za vrijeme treninga od srčanog udara.

Jason Collier (28 godina)

Jason Collier nikada nije bio dominantan centar, već solidan role player. Svakako, svijet je bio šokiran njegovim odlaskom. Nikada nije imao zdravstvenih problema, ali preminuo je od posljedica srčanog udara. Pronađen je u vlastitoj kući, a kao razlog smrti navodi se srčani zastoj.

Za vrijeme igračke karijere, nastupao je za Houston Rocketse i Atlanta Hawkse te je prosječno ostvarivao 5.6 poena i 2.9 skokova po utakmici u svojoj NBA karijeri.

Terry Furlow (25 godina)

Terry Furlow bio je jedna od nadolazećih zvijezda lige u trenutku kada je preminuo. Svoje mjesto našao u Uti nakon razmjena u Sixersima, Cavsima i Hawksima.

Nakon četiri sezone bilježio je 10 poena, 2.7 skokova i 2.4 asistencije u prosjeku na obje bekovske pozicije. Nažalost, poginuo je u prometnoj nesreći u Clevelandu. Obdukcija je pokazala da je u njegovoj krvi bilo kokaina.

eddie-griffin-osam-nba-igraca-koji-su-preminuli-na-vrhuncu-karijere-8-nba-players-that-died-in-their-primes

Eddie Griffin (25 godina)

Odličan back up u Minnesoti s velikim potencijalom. Čak je njegov trener iz tog vremena, Dwane Casey, priznao kako je bio hodajuća bomba. Griffin se borio s drogom i alkoholom i na kraju je poginuo u strašnoj nesreći kada je promašio znak te se sudario s vlakom koji je uzrokovao eksploziju.

Bobby Phills (30 godina)

Iako je u kasnijoj fazi drafta izabran od strane Bucksa, svoje mjesto u NBA ligi našao je prije svega obranom. O njegovoj kvaliteti govori činjenica kako ga je Michael Jordan nazvao najtežim protivnikom i obrambenim igračem protiv kojeg je igrao.

U sezoni 1995./1996. izabran u obrambenu petorku lige, ali nakon vožnje u suprotnoj traci poginuo u prometnoj nesreći nakon osam godina NBA karijere.

Malik Sealy (30 godina)

Samo par mjeseci nakon smrti Eddija Griffina Wolvese je pogodila nova tragedija. Nakon proslave 24-rođendana Kevina Garnetta, Sealy je nastradao u prometnoj nesreći nakon što se pijani vozač kamion zabio u njegov automobil. Sealy je bio najbolji Garnettov prijatelj, a Wolvesi su na kraju umirovili njegov dres s brojem 2.

U sedam odigranih sezona bio je na prosjeku od 10 poena i tri skoka u karijeri.

reggie-lewis-osam-nba-igraca-koji-su-preminuli-na-vrhuncu-karijere-8-nba-players-that-died-in-their-primes

Reggie Lewis (27 godina)

Nakon Lena Biasa koji nikada nije zaigrao u ligi i Reggie Lewis je tragično preminuo na ulasku u svoj košarkaški vrhunac. Bio je predviđen kao nasljednik Larryja Birda sa 17 poena u prosjeku. Međutim, preminuo je od srčanog udara za vrijeme treninga. Na kraju se ustanovilo da je bolovao od kardiomiopatije.

Celticsi su umirovili njegov dres s brojem 35. Zanimljivo, Lews je jedini igrač u povijesti lige koji je u jednoj utakmici uspio blokirati Michaela Jordana četiri puta.

Dražen Petrović (28 godina)

Košarkaški Mozzart i nikad zaboravljeni Dražen Petrović poginuo je u prometnoj nesreći nakon reprezentativne utakmice. Njegovu povijest poprilično svi poznaju, a i tome znamo često pisati pa ovdje nema potrebe pretjerano isticati. Jedan od najboljih šutera i scorera svog vremena i jedan od najboljih europskih i hrvatskih sportaša u povijesti.

Znakovita je fotografija njegove osobne iskaznice koja je datum isteka valjanosti imala točno 07.06.1993. godine, na datum kad nas je Dražen i napustio.

Latest Posts

NE PROPUSTITE