Tuesday, February 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pet igrača koji su se prerano umirovili

Neki igrači su postali prepoznatljivi po svom trajanju poput Kareema Abdul-Jabbara ili primjerice tandema John Stockton i Karl Malone. S druge strane kao čista suprotnost postoje igrači koji su se iz različitih razloga umirovili prerano….

Gilbert Arenas

Franšizni igrač Washington Wizardsa. Veliko rivalstvo s Cavsima i LeBronom. Velika šteta što nije potrajalo. Sukob u svlačionici s JaVarisom Crittentonom i suspenzija nakon toga bitno je utjecala na njegovu karijeru. Povratkom u ligu više ništa nije bilo isto pa se umirovio u dobi od 30 godina.

Carlos Boozer

Jedan od podcijenjenih igrača u ligi. Dugi niz godina granični All-Star igrač. Poznat po tandemu s Deronom Williamsom u Uti, a zatim i Chicago Bullsima i Cleveland Cavaliersima. Unatoč defenzivnim slabostima bio je vrlo kvalitetan napadač i vrlo vjerojatno druga opcija u većini momčadi.

Nažalost nakon epizode u Lakersima njegova tržišna vrijednost je pala pa nije bilo interesa od strane drugih ekipa da ga potpišu. Stoga se igrač odlučio na raniji odlazak u mirovinu.

Latrell Sprewell

Jedan od igrača koji su bankrotirali unatoč silnim milijunima. Najbolji igrač Knicksa iz 1999. kada su stigli do finala. Prešao u Minnesotu Kevinu Garnettu. Odbijao ugovore smatrajući da zaslužuje bolje. Nakon nekog vremena počele su dolaziti kombinacije s minimalcem, ali Sprewell je čekao neku bogatu ponudu koja nikada nije došla na njegovu adresu.

Ray Allen

Ray Allen je možda odlučio najpametnije. Otišao kao pobjednik iako je definitivno imao što za reći godinu, dvije. Kao šesti igrač i ujedno veteran pomogao je uvelike Heatu da osvoji naslove. Nakon toga se umirovio pa je često bio u kombinacijama povratka iz mirovine kako bi se pridružio LeBronu u Cavsima. Od toga na kraju nije bilo ništa.

Brandon Roy

Velika šteta za klasnog igrača koji je bio prisiljen na mirovinu. Odlično započeo karijeru da bi ga uništile ozljede zbog kojih je bio primoran na raniji završetak karijere.

Latest Posts

NE PROPUSTITE