Wednesday, February 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pet NBA igrača koji su uspjeli izvan sporta

Život nakon košarke može biti neobičan za NBA zvijezde jer se ipak radi o promjeni životnog stila i svega što su do tada poznavali. Mnogi u tom tranzicijskom periodu pokušavaju ući u novi biznis, poput svijeta glume ili jednostavno uključivši se u poslovne pothvate.

Sve češća priča o igračima koji su bankrotirali natjerala je igrače na povećanje svijesti o kontroli svog novca i racionalnom trošenju. Stoga se mnogi uključuju u projekte po završetku karijere. Neki doduše bezuspješno, a nekima sve i dalje ide od ruke.

Od neuspješnih projekata valja istaknuti igrače poput Dariusa Milesa, Dennisa Rodmana, Ricka Foxa i Rona Artesa (Metta).

Pet NBA igrača koji su uspjeli izvan sporta

kevin-garnett

Kevin Garnett

KG je jedan od pozitivnih primjera. Po završetku karijere odnedavno se našao u glumačkim vodama gdje je u sklopu Sandlerovog projekta Uncut Gems utjelovio samog sebe. Kritike su bile odlične i navijači se nadaju novim filmovima.

kevin-durant-all-star-pet-nba-igrača-koji-su-uspjeli-izvan-sporta

Kevin Durant

Važno je zvati se Kevin. Durant je nastavio širiti svoje bogatstvo odmah nakon tradea u Warriorse gdje je započeo velika ulaganja u niz projekata. Durant je potpuno odvojio košarku od biznisa koji bi mu trebao donositi prihode i po završetku karijere. A dolaskom u Brooklyn najavljeno je širenje tržišta na istočnu obalu.

kobe-shaq-pet-igrača-koji-su-uspjeli-izvan-sporta

Shaq

Njegova glumačka karijera izazivala je podsmijehe jer se ipak radilo o neozbiljnim filmovima. No, Shaq je nakon karijere studirao te se odlučio na niz ulaganja koja su mu donijela stotinu milijuna dolara.

DJ Diesel postao je ujedno i influencer i celebrity, a na TNT-u je u primetimeu dobio svoju emisiju s kojom je i dalje ostao povezan s košarkom kao analitičar. Njegov Shaqtin svakog petka uveseljava milijune gledatelja.

jordan-pet-igraca-koji-su-uspjeli-izvan-sporta

Jordan

Michael Jordan je svojevrsni košarkaški i sportski brend u svijetu. Sama činjenica da je svojom košarkaškom pojavom pretvorio Nike u globalnog diva uz svoju podružnicu Jordan branda dovoljno govori o tome. Kao i činjenica da je vlasnik Charlotte Bobcatsa, iako za sada rezultatski bezuspješno. Osim košarke ulaže u restorane, automobilsku industriju, a čak je vlasnik golf terena.

LeBron James

LeBron je trenutno aktivni igrački brend lige. Osim svoje zarade na parketu, i van terena je poznat po djelovanju za zajednicu, stipendiranju tamnoputih studenata i sportaša uz niz ulaganja u svom rodnom kraju. Veliki ljubitelj nogometa te posjeduje manji udio vlasništva u Liverpoolu.

Njegova pojava van parketa ide toliko daleko da ga je Draymond Green nedavno predložio kao predsjedničkog kandidata.

Junior-Bridgeman-Coca-Cola-wendy's-nba-igrac-poslovno-carstvo

Honorable mention

Najveći poslovnjak NBA lige o kojem se definitivno malo priča je Junior Bridgeman. Kako je stekao bogatstvo pisali smo nedavno, a definitivno se radi o jednoj od boljih poslovnih odluka u povijesti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE